KaRMeLoN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes şunu rahatlıkla bilmeli meydana cıkıp PHPbb yi suçlayanlara soruyorum. Kod yazmayı biliyormusunuz. Herkes önüne gelen modu kuruyor ve ve phpbb ye suc buluyor. 8 yıldır php kodlarıyla haşir neşirim ama bu kadar düzenli bu kadar fonksiyonel bu kadar ayrıntılı bir sistemle karşılaşmadım. Kodları maximum derecede düzenli. Vbulletinin kodlarınna bakınca insanın içi kalkarken PHPbb nin kodlarına bakarken insanın içi açılıyor.
İkinci olarak Herkes xss vs gibi şeyleri yerken function request_var($var_name, $default, $multibyte = false, $cookie = false) bu kodu phpbb den sıyırıp gelen giden bilgilerini $_GET gibi mesela bununla programa sokmaları onların phpbb yi daha iyi anlamalarına sebep olucaktır.
kardeşim ben phpbbyi suçlamıyorum 2005den beri phpbb kullanıyorum. seninde dediğin gibi phpbb kod sistemi çok basit. Kod yazmayı bilmiyorsunuz demişsin pm at scriptlerimi göstereyim sana. ayrıca phpbb kodları çok düzenli dediğin gibi..
KaRMeLoN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada bulunuş amacım herkesin program kodlarını süper bilmesi veya bilmemesi degil. Benim söylemeye calıştıgım herkes kendi forumunu otursun yazsında degil. Yazabilcek insanlar varmı var. Konumuz o olmamasıyla birlikte konu başlığı phpbb3 de açık var . Konu böyle diye girdim. Alexis arkaşımız gereken cevabı vermiş. phpBB3 te acık varmı hem fikirmiyiz yok. O zaman uzatmayalım. Bazı modlarda olan acıklar bizi ilgilendirmez. Kuranların dikkat etmesi gereken notlar var. phpBB nin onaylamadıgı modu kullanmak zaten hele kodları bilmiyorsan tamamen saçmalık.
Not: Google un hizmeti Gmail geçen günlerde hacklendi. Mynet ayda en az bir kere hackleniyor. Biz burada milayar dolarlık bir şirketin yazdıgı oluşumların aksine, FREE (= Özgür) yazılım mantıgını seven vede bunun sonuçlarına katlanacak kitleleriz.
otur kendi forumunu yaz demişsin hadi ben yazdım sen yazdın bilmeyenler ne yapacak? konuya böyle yaklaşırsak bu yine bizim cahilliğimizi gösterir. Oturup çözüm üretmek yerine kullanma ozaman demek çok saçma bence. dediğim gibi 2005den beri kullanıyorum 2-3 defa hack yemişimdir. phpbb3 de değilde phpbb2de bi ara nette phpbb nasıl hacklenir videosu dolanıyordu bizzat arkadaşım çekmişti. millet girip phpbb hackliyordu hatta girince yönlendirdiği sayfada bi çicekci sitesiydi ve lamerler yönlendirlecek adresi değiştirmeyi bile bilmiyordu..

not: alexis imzan hoşuma gitti