2. “.tr” Ülke kodlu alan adlarının satışı, kiralanması ve devri yasaktır. Alan
adlarının satışı, kiralanması ve devrinin tespiti halinde ilgili alan adı
sahibine ait alan adlarının tamamı iptal edilir. Alan adının devri, alan adı
tahsisine esas teşkil eden belgelendirilmiş hakların devri halinde
mümkündür.
diyor Nic.tr 'de. Demek oluyor ki alan adını aldığınızde ,alanın alınmasında gerekli belgenin yeni sahibine devrolması durumunda alan adının devri mümkündür. Sizin tescilli markanıza ait .com.tr alan adını ancak marka tescilini de devretmeniz halinde , şirketinizin ismi olan xxx.com.tr'yi şirketinizi devretmeniz halinde devredebiliyorsanız.
Bunların dışında kalıp,tescilinde hiçbir evrak istenmeyen alan adlarının el değiştirmesinde,eski sahibini herhangi bir sorumluluk altında bırakacak resmi belge sözkonusu olmadığından,alan adının devri mümkün değildir.
Madde den anlaşılan budur. Fakat burası Türkiye,neyin ne olacağı hiç belli olmaz.
Yukarıdaki maddede çok büyük bir yanlışlık var.Aynı paragrafta olan iki cümleden birinde devri mümkün değildir diyor,diğerinde belgenin devri halinde mümkündür diyor.
Saçma yani,Türkiye bilişimde emeklediğinden gayet normaldir.Zamanla alışacaktır inşallah.
Ben satıyorum .web.tr alan adını.Kendime güveniyorum kaptırmam nic.tr'ye