mrb arkadaşlar son zamanlarda r10 da web.tr alan adı satan kişileri görüyorum kimileri yasak diyor satışı kimisi yasak değil diyor satışı yasak değil herhangi bir web.tr alan adınızı yada gen.tr alan adınızı başka kullanıcıya aktarabilirsiniz ancak tr alan adı domaini ilk reglerken verdiğiniz tc kimlik numarası sabit kalır odtüde
örnek veriyorum x.web.tr yi x kişiden aldım ve x.web.tr ye yasal olmayan işler yaptım ve herhangi biri x.web.tr'den şikayetci olursa benim başım yanmaz x.web.tr nin eski sahibinin başı yanar bununda nedeni odtüde tc kimlik numaranız sabit kalıyor
ihs.com.tr de açtığım tickette sorduğum soru şu mrb ben birşey danışcakdım ben web.tr alan adımı başka kullanıcıya aktarcakdım ama web.tr alan adını alırken verdiğim tc numarası değişirmi aktardığım zaman domaini dedim
verilen cevap :
mrb zafer xxxx web.tr alan adınızı aktarabilirsiniz ancak domaini ilk alırken vermiş olduğunuz tc kimlik numaranız odtüde sabit kalır denildi
bu demek oluyorki domaini senden alsam web.tr domaini alsam sizden yasal olmayan işlerde kullansam domaini ilk alanın başı yanar siz ne kadarda ben domaini ona sattım benden iş gitti felan deseniz bile alan adamda derki benim öyle bi sitem yok der aradan sıyrılır
çoğunuzu bilgilendirebildiysem ne mutlu bana istiyorsanız web.tr alan adınızı satmaya devam edin..
bendede sagopa.web.tr var ama devretmekten korkuyorum legal olmayan işler yaparsa alan kişi ve şikayet gelirse ilk benim başım yanar