KosanbitAlper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayın Ataberk
Bazi virüsler ağdaki diyer bilgisayarlara bulaşmak için gateway taklit etme yeteneğine sahipler(ARP vb).Virüs problemi daha çok güncellenmeyen bir sunucuda yaşanabiliyor.IP adreslerini dağınık verdikleri için sanırım vlan kullanamıyorlar.Durum böyle olunca size verilen uplink çekildi muhtemelen.

Geçmiş olsun.
Dogru haklısınız bu durumu zaten inkar etmiyorum , bu tarz şeyler olabiliyor , ama bu tür durumlarda sorunlu makina tespit edilip o makinanın kapatılması gerekir , bu nedenden dolayı 5 gün tüm makinalarınızın kapandıgını ve 5 günün sonunda siz geteway IP si kullandınız ( henüz yeni kurulmuş , Login bile olunmamış bir sistem ) denmesi sizi ne kadar zor duruma düşüreceğini düşünsenize , ne kadar sıkıntılı bir durum , ben hiç birşeye üzülmüyorum , sadece firmanın sorumsuzca davranmasına üzülüyorum , bu yazıları firmayı karalamak için yazmıyorum , lütfen yanlış anlaşılmasın , yaklaşık olarak 10 yıldır bu işlerle uğraşıyoruz , hiç beni zor durumda bırakan bir firma olmamıştı , sadece almak isteyenler 2 defa düşünsün , bazı şeyler vardır sadece yaşandıkça görülür.