Bu görüşe katılmıyorum. Kategoriler, yol göstericilerdir. Kümeli ve sıralı kullanımlar, Google için oldukça önemli bir noktadır.
Kümelenmiş kullanım:
siteadresi.com/donanım/sistem-nasil-toplanir.html
Bu kullanımda, "sistem nasıl toplanır" sorgusunun donanım ile alakalı olduğu örümcekler tarafından anlaşılabilir. Önemli olan konu başlıklarının uzunluğudur. Gereğinden uzun başlıklar, örümceklerin içeriğe odaklanmasına olumsuz yönde etki edecektir.
Ben de buna katılmıyorum.
Doğal backlink örgüsü olmayan sitelerde anasayfadan uzaklaştıkça hiyerarşik olarak sayfa değeri azalır.
Senin 2 alt dizindeki sayfanın orada olmasının nedeni anasayfaya koymaya değer görmemendir. Bir alt dizine koymaya değer görmemendir. Çünkü senin sitende 20 kategori var demektir. Ve her kategori için ayrı bir hiyerarşik alt klasör olduğu anlamına gelir.
Yani google
siteismi.com/spor/beşikasta-sampiyon-oldu.html
sayfasında besiktaş şampiyon oldu spor kategorisindedir diye düşünmez.
bu sayfa spor alt klasöründeki bir sayfadır diye düşünür.
SEO yaptığınız asıl sayfanız ana sayfa ise ana dizinden derine indikçe sayfaların önem sırası azalır.
O haber bir gün belki bir kaç saat anasayfadan link alır, daha sonra spor alt kategorisinden bir iki gün daha link alır. 1-2 hafta içinde ise alt kategorinin bile anasayfasında görünme bir kaç sayfa altında görünür.
Alt kategorinin 3. sayfasından link alan 2 sayfa ele alın. Yani;
siteismi .com/spor-3/ (yani spor kategorisinin 3. sayfası)
Bu sayfadan link alan 2 sayfa düşünün,
1. sayfa siteismi .com/besiktas-sampiyon-oldu.html olsun
2. sayfa siteismi .com/spor/besiktas-sampiyon-oldu.html olsun
1. örnek indexte daha uzun süre kalacaktır ve diğerine oranla daha değerli bir sayfa olarak kalacaktır.
Yani alt klasörlere böldüğünüzde makaleleri aslında hiyerarşik olarak önemini azaltmaktasınız.
Çünkü dışarıdan direk backlink almayan bir sayfa backlink alan sayfalardan gelen güce ihtiyaç duyar.
Milletin %99 u da anasayfaya backlink çalıştığına göre sen bir sayfayı anasaynın bulunduğu dizinden ne kadar uzaklaştırırsan indexlenme, indexte kalma ve önem verilme şansını da o kadar azaltırsın.
saygılar