Siz Cem Yılmaz'ın laflarından alıntı yapıp, Amerikan filmi izleyenleri eleştiriyorsunuz da, Recep İvedik gibi yapımlara boyun eğmektense, Amerikan filmlerine devam derim.

İşin özeti, bir film manyağıyım. Birçok kült film izledim, bunların çoğu da sizin nefret ettiğiniz Amerikan yapımıydı. İyi de hacı, bu işin en iyilerini o ülke çıkartmışsa, neden laf atıyorsunuz ki?

Öncelikle, "ABD filmleri" diye bir genellleme yapılmış, bu çok saçma.

ABD Filmleri?
Forrest Gump?
The Dark Night?
The Shawshank Redemption? (Favorim)
The Godfather serisi? (2. favorim)
...
...

Yüzlerce film var bu listeye yazılması gereken ve ABD filmi olan. Kalkmış, Recep İvedik ile kıyaslıyorsunuz.

Film anlayışınıza turp sıkayım.

Recep İvedik 1'i de izledim, 2'yi de. Zaten eleştirebilmek için önce izlemek gerekir. İzlemeden, "ay iğrenç" demek saçma. Ben izledim ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; "iğrenç".

Arog'u da Gora'ya göre daha arkada bulmuştum, lakin yine de beğenmiştim. O filmin bütçesi, emeği daha fazlaydı, izlerken bunu hissediyordunuz; buna rağmen, Recep İvedik rekorlar kırıyor.

Neden dersiniz? İnsanlarımız vizyonda ilk defa kendilerini görüyorlar da ondan.

harunkaraca,
Çekemeyen izlemesin nedir yahu? Biz yönetmen miyiz? Senarist miyiz? Yapımcı mıyız? İzleyiciyiz biz aga, izleyici. Neden çekemeyelim? Güzel film yapsınlar diye dört gözle bekliyoruz. Ama, ülke sizin gibi izleyicilere kaldığı için, biz yıllarca beklemeye devam edeceğiz.

Hem, sizin çok sevdiğiniz o Şahan denen eleman, bağımsız sinemaya laf etti. İşte o an dedim ki, ülkede bu kadar bilinçsiz tüketici varken, üreticinin böyle dallamalar olması çok normal.