Hadi iyi niyetli arkadaşlar için bir bilgi daha vereyim. Bir hafta önce bildirmeye karar verdiğim değişiklikler listesinin bir kısmı

Etki alanı için adsense - Gerçekleşti.
Yazı tipi seçenekleri - Gerçekleşti
Üyelik şartlarında değişikli - Gerçekleşti
Adsense yardım sayfaları - Kısmen gerçekleşti
İmage reklamlarda değişiklik - Yakında
Reklam hedeflemelerinde değişiklik. - Yakında
Arama için adsensede büyük değişim - yakında.
Ayrıca Açıklamayacağım 4 değişim dah var.

İmage reklamlardaki değişiklikten kısaca bahsetmiştim.

Şimdi de hedefleme değişikliklerinden bahsedeyim biraz.

Reklam verenlere daha etkin reklamlar sunabilmek için site hedefli bölümler geliştiriliyor. Halihazırda bulunan bu adwords özelliği pek işe yarar değil. Yani site hedeflemesi yapabiliyorsunuz ama demografik hedeflemeler pek iyi sonuç vermiyor.

Çok özel bilgilere detaylıca girmeden şimdiden hazırlık yapmanız için şu konulara dikkat edin.

Sitenizde kanallara önem verin. Kanal isimleri o kanala ait reklamların bulunduğu alanı tam olarak tanımlayan isimler olsun. Bunun sebebi şu bir site çok fazla değişik konuda yazı bulunabiliyor bir siteyi hedefleyip reklam vermektense reklam veren o sitedeki en alakalı bölüme reklam verecek.
Sadece kanallar değil. Eğer siteniz efektif olarak keskin çizgilerle birbirinden farklı bölümler içerisiyorsa adsense panelinde bu bölümleri belirteceğimiz kısımlar aktif olacak. Böylelikler bu bölümler en uygun reklamlar gelecek ve tabiki bu kadar özelleşmiş alanda tıklama fiyatları daha yüksek olacak.
Şimdilik bu konuda bu kadar yeterli.

şaşkınlık verici değişim ise arama ile iligi gelecek.

O kadar ilginç bir uygulamaya geçecekçi google herkes çok büyük para hayalleri kuracak. ki öylede olacak. Bu konuya detaylıca girmiyorum çünkü iş biraz bulanık . Anlatmakta ve anlamanızda güçlük çekebiliriz.

Şöyle kısaca söyliyeyim daha sonra teknik olarak daha detaylı bilgi veririm. google aramalarında (kendi sayfasında Google) çıkan reklamlarda site kullanıcılarına açılacak. Ancak bu mevcut arama için adsense özelliği değil. Bir nevi google.com arama sayfasında çıkan reklamları bize pazarlatacak. Neyse bu iş biraz karışık. Bun dikkate almasanızda olur.