Kendini Napolyon sanıyor!..
Teröristbaşı Abdullah Öcalan, haftalık olağan görüşmelerinden birini daha gerçekleştirdi. Avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından yayınlanan görüşme notları çoğu zaman Öcalan'ın sayıklamaları halini alıyor.
ÖCALAN'IN SAYIKLAMALARI
Bu sayıklamaların çoğu zaman bedeli de ağır oluyor. Öcalan'ın Kürt haklı üzerindeki etkisi yadsınamayacak bir gerçek. SAÇIMI KAZITTILAR diyor, ortaklık karışıyor. "Abdullah Öcalan İmralı'da bana kötü muamele yapılıyor." dediği anda Güneydoğu birbirine giriyor, halk ortalığı yakıp yıkıyor.
İYİCE KAFAYI YEDİ
15 Şubat 1999'dan beri İmralı'da olan Öcalan'ın psikolojik durumu da görüşme notlarına yansıyor. Gün geçtikçe iyice kafayı yiyen Öcalan, çelişkiler yumağına dönen açıklamalar yapıyor. AKP'den Ergenekon'a, Kürt sorunundan ABD'ye her konu hakkında beyanat veren Öcalan'ın son görüşme notlarından anektodlar:
SIRTIM KAŞINIYOR
Sağlık sorunlarına değinen Öcalan, "Üroloji problemim devam ediyor. Odanın mimari değişikliğinden dolayı içerisi soğuk alıyor. Sırtımda da kaşıntılar var. Biraz fazla ama bir hap verdiler onu kullanıyorum. Ama bahar yaklaşıyor geçer." dedi.
İNGİLİZLER 50 YILDIR BU PLANI HAZIRLIYORLAR
Öcalan şöyle devam etti: "Beni buradan tasfiye etmek istiyorlar bu İngilizlerin planıdır. İngilizler beşyüz yıldır bu planları hazırlıyor. Amerika, İsrail ve İngiltere bu planı uyguluyorlar. Komployu da onlar düzenledi. Ama aslında onlar Kürt Sorunun çözülmesini istemiyorlar. Ve Türkiye'yi de bu şekilde ellerinde rehin olarak tutuyorlar. Türkiye'nin izlemesi gereken yol acilen taraflarıyla acil bir demokratik çözüm yoluna gitmelidir.
NAPOLYON'A DA BÖYLE YAPTILAR
Güney Kürdistan'da küçük bir Kürdistan kurarak, diğer parçalardaki Kürtleri yok saymak istiyorlar. Bu mümkün mü? Bizi de bu nedenle tasfiye etmek istiyorlar. Tarihte Napolyon'u St. Helen adasına götürdüler, trajikti. Beni de İmralı'ya getirdiler. Halen buradayım. AKP bazı tarikat ve cemaatlerin desteğini ve yine güneydeki güçleri yanlarına alarak bizi tasfiye etmek diğer bazı kürt örgütleri muhatap kılmak istiyorlar. Biz makul şartlarda demokratik birlik içerisinde sınırları değiştirmeden sorunu çözmek istiyoruz.
AKP BİRŞEY YAPMIYOR
"Bu AKP hükümeti hiçbir şey yapmıyor. Önceki hükümetler yine de bir şeyler anlıyordu. MHP bile biz soykırım yapamayız, biz bir arada yaşamalıyız diyor. Bu hükümet Gazze için bu kadar çaba sarf edeceğine kendine baksın. Bunlar İsrail'e karşı falan da değiller. Ben hükümetin Gazze için bir şeyler yapmak istediğine de inanmıyorum. Bunların hepsi senaryodur.
Kaynak : ENsonhaber