Zarar yaptığımız işi devam ettirmeyecek kadar bilinçliyiz. Zarar söz konusu olmayıp aksine kazancıda cebimizde tutmuyor yatırıma çeviriyoruz. Oradaki sunucu sayısını sölememin nedeni aklınızdan çıkarmış olduğunuz basit hesabı biraz olsun rahat çözümleyebilin diye. Sizin 2 sunucunuzun ne kadar bizden fazla hat trafik yediği , ne kadar hat kullandığı bizi hiçmi hiç ilgilendirmez ve umrumda olmaz. Benim müşterim hattı kullanmıyorsa seninki kullanıyorsa problem bunun neresinde ? Ben VPS'den yada başka birşeyden zarar ettiğim için yurt dışı hizmetini yapıp oradan kar ettiğimi yazmadım. Farkındaysan yaptığımız tüm işleri söledik. Yani sana bizim konumuzda kendimiz hakkında bilgilendirme yaptık ufak kısmından. Hat 10 Mbit, bunun dışında merak ettiğin ne varsa gel sor söleyim. Neyle bölüyoruz neresinde ne var nasılmış. Milleti bilinçlendirmek istiyorsan açarsın dediğim gibi bir bölüm yazarsın dediklerini takan varsa zaten bilinçlenir. Amacın bilinçlendirmek olan adam gelirde burada şov yaparcasına edebiyat yapmaz. R10'daki rakamlara bakaraktan hesap kitap işine girmeyin derim. Evdeki hesap çarşıya uymaz ali bey, daha fazlada durum açıklaması yapacak yada bilinçlendirme yapacaksanız kendinize ait açın bir VPS konusu devam edin.
Sizi önce usluba davet ediyorum. Sonra devam ediyorum ;
Bu forumda neden herkes birşeyi anlamayacağım diye ısrarla uğraşıyor anlamadım. Maddelere dökeceğim daha açık olsun diye :
1 - Sizden sunucu sayısı isteyen olmadı.
2 - Satışı baltalayıcı bir durum söz konusu bile değildir.
3 - Verdiğim basit hesap ortadadır.
4 - Sizin bana sunucu sayınızı vermeniz size değil aksine bana + kazandırır. Bunuda maddeleyelim
4 a - 10mbit vpsler diyorsunuz. 250 Gb trafik diyorsunuz. Ben ise size güzellik yapıp tek sunucu olarak bakıyorum olaya. ( bakın nereye geleceğim ... ) Tek sunucuda bu satışın mümkün olmadığını hesapladım buna eğer işi bilen birisi iseniz inanıyor ve biliyorsunuzdur.
4 b - Ben size güzellik yapıp 1 sunucu üzerinden örnek verirken siz burda kendi satışınızı baltalıyorsunuz şöyle ki ;
4 b 1 - 10mbit de bir sunucun bile değil tam 5 sunucu olduğunu ;
4 b 2 - Hal böyle iken zaten işin içinden çıkamıyorsunuz. 1 sunucu değil tam 5 sunucu barınıyor
4 b 2 a - Hadi buraya kadar sorun yok olabilir olmaz değil. Ama bu satış ile olmaz , karı yok bunu hizmet aldığınız Osman bey'e de danışabilirsiniz. Kar olarak gördüğünüz size değil alt yatırıma ev geçindirmeye yetmez.
4 b 2 b - Diğer hizmetlerinize birşey demedim ve demek de istemedim. Benim dediğim o öyledir bu böyledir değil. Adam gibi sektörü ayakta tutuyoruz . Konuşmayla değil.
4 b 1 ' ek : bir vps 250 gb trafik , ve 10mbit hat diyorsunuz . Ben de diyorum ki benim hizmetimde vpslere 1mbit düşer yada 2mbit. Bunu neden yazdım ? Şunu görünüz diye : bir vps 10mbit hat - 250gb trafik. ve zaten sunucuda kaçta var belli değil hesabını ilk mesajımda yaptım. O kadar vps değil 1 sunucu dolusu vps zaten sizin 5 sunucu hattını geçiyor, yetmiyor bile.
--- Geleceğim nokta şu ve sonuç ve benlik kavramı :
Burda size yada forumlara neden satış yapayım ? Tamamen kendimi düşünüyorum. Siz 1000 tane vps müşterisi yapın benim inanın umrumda değil. Hatta helal olsun der çok sevinirim arar tebrik ederim. Samimi arkadaşlarımı yakından takip ederim onlar çok iyi bilir. Ve kimin ne yaptığını da ne sorun çektiğini de çok iyi bilirim. Böyle de bir özelliğim var. Aksine de çok çok mutlu olurum başarılı insanı ben çok severim. Kazananın hep yanındayımdır.
Yani satış baltalama falan söz konusunu bırakın içten bile değil.
"Peki neden kastın bu kadar ?" dediğinizi duydum sanki. Dedim ya ben bencilim arkadaşlar ve epeyde kibirliyimdir. Kendimi düşündüğüm için kasıyorum bu kadar. Bu işin geleceği olmak , öyle 1-2 sene piyasa durup sonra yok olmak için değil. Bunu da yanlış anlamayın: yok olmanın nedeni şahsi değil ölü piyasadan yok olmadır. Örnekleri mevcut hepsine çok üzüldüm.
ve çok ama çok çok basit örnek ;
ixirhost.com - VPS Server Seçenekleri ( 1. örnek : siz bana sunucu sayısı veriyorsunuz dedim kendi zararınıza verdiniz 10mbitte 5 sunucu olmasını. İxirhost'un fiyatlarına bakın . Ve tanıyorsanız arayın sorun kaç sunucuları var ? ve linkteki vps fiyatlarına bakın. Ve hizmet kalitesine bakın. Ve alt yapısında kullandıkları kendi cihazlarına bakın. Ve sabit bir firmaya bakın ?
Yani gittiğiniz yol , daha doğrusu bu şekilde hepimizin gittiği yol yol değil
Artık nasıl anlamak isterseniz o şekilde anlayın.
Bana özelden yada başka bir yolla burdan da olabilir farketmez. Mantıklı bir hesabını yapın eğer gerçekten uygun bir çözüm ise sizde çalışmaya başlayayım. Çünkü demektir ki ben bu işi bilmiyorum , ben ticareti bilmiorum , ben ev geçindirmiyor , şirket bünyesinde aileler yaşatamıyorum. Tüm bunları yapıyorsam bile demek ki yanlış yapıyormuşum.
Yani sizden tavsiye olarak bir yol istiyorum.