Dostum sitede dediğin dosyayı düzelttim utf-8 yaptım ve bir anda sitedeki türkçe karakterler bozuldu iso bilmem kaçtı 9 du şuan tüm yazılar problemli görünüyor, ayrıca şunu soruayım ' bu tırnak işareti yerine " bu tırnağı kullansam yani kodlarda değiştirsem sorun yaratırmı.

Birde en önemli sorunum bu db sürümünü nasıl yükselte bilirim, bu konuda yardımcı olurmusunuz yani db yükseltmem güncellemem konusunda teşekkürler ilginiz için.

Sorun sadece çift tırnak yerine tek tırnak kullanımı anlaşılan tırnağı kesmemek lazım uzun yani çift tırnak laızm : )

Türkçe dil dosyasında söylediğiniz gibi düzenleyince utf_8 yapınca türkçe karakterler düz ve kalın siyah bir ( | ) ızın L işareti gibi görünüyor, tüm türkçe karakterler bu yüzden eski dosyayı geri attım ve sayaç kodlarındaki tırnakları tek tırnakları çift yaptım ve kaydede bildim. dieğr sayaç kodlarındada tek tırnak varmış düzelttim şuanda sorun halloldu ve nedenni mantığını çözdüm, teşekkürler, yinede db yi yükseltmeyi güncellemeyi çok isterim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ayrıca sitenizde kullandığınız sef özelliğinide paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum PsKoBozKurt.
Destek ve yardımınız için çok teşekkürler.