Kusura bakmayın hocam ama basit bir hesap yapmadan geçmek istemedim. Genel anlamda bilinçlensin herkes çünkü sonra piyasa ölüyor Lafım size değil. Herkese inş. anlayışlısınızdır.

Marsdan aldığınız hat ortalama taş çatlasa 50 TL + KDV mbit birim başı fiyat. Her bir vps de 10mbit hak var. Hadi 250gb trafik ile sınırlandırılmış olsun. Anlık 10mbit yapsın gelsin bu vps diyelim. Hadi her vpsye 10mbit hat palavra olsun diyelim. Ama yeterki ana sunucu 10mbit olsun diyelim. O kadar da olsun.

50 x 10 = 500 + KDV. = 590 TL
+ 48 Kasa barındırma : 638 TL.

O anakart. maksimum 8 Gb ram destekler. Hadi hypervm kullanıyorsunuz diyelim

1 Gb ram x 8 = 8 Gb oda birim fiyattan : 320 T. cPanel de zararına zaten. Hadi onuda 15 TL ye aldığınızı varsayıyorum. Yani panellerden de kar yok. Yani olay şu

638 maliyet
320 ciro.

320 - 638 = -318 TL

Hadi siz yapmazsınız sakın yanlış anlamıyorum. Şu an yazacağımı yeni yetme bilinçsiz hostcu yapar. ( size değil bu lafım )

İşin çakallığına ilk önce ram olarak kaçıyorum. Hadi hypervm lisansı 20 vpslik lisans olsun ve ben 20 tane 1gb satayım.

800 TL ciro oldu. 638 TL masrafım vardı . karım şu an ise : 162 TL oldu. Ben ne kadar çakal olsam da aslında bu kar değil 162 tl ye 20 tane vps ugrasmak değil kurmam bile. Hadi hal böyleyken gene de atıyorum ben öğrenciyim pek bir sorumluluğum yok diyelim yani herşeye kar gözüyle bakıyorum diyelim. Bu 162 TL benim varzı misal öğrenci evi kira payımı karşılan o zaman benim için bu kar oranı çok iyi olur.

Ama 1 Konu daha var ;

ana sunucuya ne almıştık 10mbit mi ? 250 x 20 = vuu 10 TB trafik yaptı. 10mbit de 10tb yapamaz.

Sonum hüsran yani. Şudur , hosting şikayetleri kategorisi , sonra bunalımlar işi bırakmalar devretmeler vb.

Ha bu arada sunucu parasını saymıyorum bile farkettiyseniz. O da bana hediye gelsin yani o kasa bana 800 TL + KDV ye mal olmadığını varsıyor bunun taksitlerini aya bölmüyorum bile. O zaman çakallık yapsam bile karım yok.

Hala anlamıyorum bu işi ben.

Herkese iyi çalışmalar.