Flex 3 ve ActionScript 3 kullanilarak hazirlandi, FMS (Flash Media Server 3) üzerinden çalişmaktadir. Su an influxis.com'dan kiraladigim flash media server üzerinde çalisiyor. o nedenle kaynak kodu bilgisayarinda local'de çalistirmak isteyen arkadaslar; öncelikle bilgisayarlarina fms, wowza ya da red5 tarzi bir flash media server'i kesinlikle kurmalidirlar. Kurulum yapildiktan sonra chat isminde bir application yaratmalari yeterlidir. Shared object bu application üzerinden çalisacaktir. Eger benim kendi Fms'm var diyen varsa, o zaman; main.mxml dosyasindaki;
nc.connect( "rtmp://kendiserverin.com/" );
kismini degistirmeleri yeterlidir.

Kodlamasinda renaun tarafindan hazirLanmis com_logger.swc componentini kullandim. Temelde de renaun tarafindan hazirlanmis temel veri alip-gönderme mekanizmasini gelistirdim.

Hata ve eksiklikleri mevcut. Ornegin ayni nickle giris yapabiliyorsunuz, BagLantiyi kesince, haLa kanalda görünüyorsunuz vs. vs.. Gelistirip katkida bulunmak isteyen arkadaslar için kaynak kodlari da gönderiyorum.
Örnek flex-fms-chat: www.erdiyilmaz.com/fms/chat

Kaynak kodlar: (kaynak kodlar suistimal edildigi icin linki kaldirdim)

Bu uygulamanın gelişmiş versiyonunu da yaptım. Gelişmiş versiyonunda üyelik sistemi ve oda sistemi mevcut. Odalar veritabanında tutulmakta olup, odanun kurucusu odayı açma kapatma gibi yetkilere de sahip. Ayrıca tüm odaların logları, giren çıkan kayıtları da tutulmakta, yönetici bu loglara istedigi zaman ulaşabilmektedir. Her türlü web sitesine yerleşimi kolaylıkla yapılabiliyor. Hızlı, profesyonel görünümlü ve sorunsuz. Dileyen arkadaslarla irtibatlaşabiliriz.

Herkese kolay gelsin, bol Flex'li günler