Forex Nedir ? Yeni Başlayanlara

asit bir dille anlatacağım fazla terimsel ifadeler kullanmayacagım ki bilgi edinmek isteyen arkadaşlar için anlarken kolaylık sağlansın...

Öncelikle forex bir platform üzerinden çalışan güncel olarak global döviz altın gümüş piyasalarını izlediğimiz bir sistem. Bu sistemde dövizlerin bir birlerine oranı parite değerleri yer alır.

Forex piyasasında 3 ana işlem göze çarpmaktadır.

Birinci İşlem ( AL ) : Örnegin Euro/Dolar paritesinde euronun deger kazanacağını düşünüyoruz.Doğal olarak Euro/Dolar paritesine forex platformumuz üzerinden AL İşlemini uygulamamız gerekmektedir.

İkinci İşlem (SAT) : Örnegin Euro/Dolar paritesinde euronun dolar karşısında değer kaybedecegini düşünüyoruz.Doğal olarak Euro/Dolar paritesine forex platformumuz üzerinden SAT işlemi uygulayarak fiyatın istedigimiz seviyeye gelmesini bekliyoruz.

Üçüncü İşlem (CLOSE – Kapatma) : Bu işlem ise daha önceden yapmış oldugumuz al veya sat işlemlerinin gerekli fiyat seviyesine ulaştıktan sonra işlemleri kapatmamızı ve güncel bakiyemize kazandıgımız miktarın yatırılmasını saglar.

Not : Al olarak başlatılan bir işlem sat olarak satılmaz.İşlem close seceneginden kapatılmalıdır.Sat işlemi farklı bir işlem olusturmaktadır.

Forex de iyi bir takip ve güvenilir bir platform üzerinden ayda yatırdıgınız miktarı 2 ye katlama sansınız vardır. Yani 100 dolarla işe başlamış oldugunuzu farz edersek 1 ay sonra eger benim tavsiyelerime uyar iseniz paranızı 2 ye katlayabilirsiniz.

Forex i düşünen arkadaşlar her zaman için pm lerinizi bekliyorum. Gerekli yardımı her zaman yaparım.

Bir Sonraki Forex Konumda Para Yatırma ve Çekme Kısımlarını ayrıntılı anlatacagım. Benim Çalıştıgım platform Türkiye bankaları ile çalışmaktadır…