@tolgacan anlatımların için çok teşekkürler, kafamda bi kaç şey şekilleniyor sayende ...
Dün sürekli kafamda bu sınıflandırma vardı .
Normal işlerim aksadı bu yüzden
çok düşündüm nasıl yapayım diye , özellikle veritabanına kelimeleri sınıflandırak kaydetme konusunda, yani işin özü o kadar çok sınıfı nasıl tanımlayacağımı. aklıma bir iki yol geliyor ama bazı noktalarda tıkanıyor. ikinci yol daha kolay görünüyor @ms_delta'nın söylediği, ama o da sağlıklı veri işleyebilir mi ondan emin değilim. sınıflandırma ve sınıfları ayırıcı sorular hazırlamak daha garanti çözüm gibi duruyor ( aslında iki yönteminde ortak noktaları var ) ...
dingobeta'yı biliyorum, incelemiştim zamanında, onun yaptığı yöntem @tolgacanın bahsettiğinden ziyade daha bir kolaya kaçmak olmuş..
dingobeta sorulara değil cevaplara ID atamıştı. ( @mc_deltanın bahsettiğine benziyor )
şöyle söyliyeyim ;
mesela 5 soru tanımlı , 8 tane de cevap tanımlı ( evet,hayır, genellikle, bazen vb...)
ve sırayla soruyor diyelim. cevapları tekilleştirmiş.
soru | cevap ID
1. soru | 1 2 3 4 5 6 7 8 ----> ( 8 tane ihtimal var )
2. soru | 9 10 11 12 13 14 15 16
3. soru | 17 18 19 20 21 22 23 24
..
.
muhtemelen verilen cevaplar arasında o şıkların toplamına en çok uyanı gösteriyor.
yani 20 soru sordu ortak çıkan cevaplar 19 tane, o kelimeyi gösteriyor, o olmazsa 18 tutanı ...
uygulanabilir daha basit bir yöntem. Aslında db geliştikçe bu yöntemlerin hepsi üç aşağı beş yukarı doğru sonucu veriri gibi, önemli olan ayırıcı sorular sordurmak , ve olabilidiğince çok kullanıcının oyunu oynaması ....
teşekkürler yardımlarınız için