Bu html elemanını tam anlayamadım ben galiba. bu elemanı SMF forum sitesi için nasıl kullanabiliriz? konuların sonunda ...t23012.html gibi karakterlerin çıkmaması için?
direk
<link rel="canonical" href="http://www.siteismi.com" /> olarak yazsak tüm sayfalara etki edecek mi?
Hayır bu şekilde olmaz.
REF'leri engellemek için SMF'de nasıl kullanabiliriz ?
Teşekkürler.
Merhaba.. Bu olayın SMF'de kullanımı mümkün. Ancak sadece konu içlerinde :S Şimdi denemesini yaptım. Yine de kullanımı
sakıncalı olabilir.
Temanızın index.template.php dosyasını açarak,
<link rel="next" href="', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0;prev_next=next" />
Kodunun hemen altına:
link rel="canonical" href="', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0" />
Kodunu ekleyeceğiz..
Yani şu şekilde olacak o kısım:
<link rel="prev" href="', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0;prev_next=prev" />
<link rel="next" href="', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0;prev_next=next" />
<link rel="canonical" href="', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0" /> ';Sadece anasayfa için nasıl yapılacağını çözemedim. Bunu da smf ile uğraşan bir arkadaş belki çözümleyebilir. Ben açıkcası anlamadım. Aslında yapabiliyoruz ancak konu içlerinde çakışma söz konusu oluyor.
Bunda da bir çelişki durumu var. Diyelim ki Tekil Mesaj gösterimi yapılıyor.. O zamanda mı canocical link öğesini dikkate alıyor Google tam idrak edemedim. Bu konu tam olarak öğrenilmeden kullanmanızı
önermiyorum 
İndex kaybı yaşanması söz konusu olabilir anladığım kadarıyla. Umarım bu konuda deneyimi olan birisi bizi aydınlatır. Yoksa ben kendi smf sitelerimdem birinde deneyeceğim.