Wordpress dünyanın en iyi blog sistemi rakibi bile yok…Magazine teması yükleyerek sitenizi blog görünümün dışında her türlü siteye çevirebilirsiniz.Oyun, video, sohbet, haber, portal aklınıza ne geliyorsa…
Wordpress’in sevdiğim en iyi 10 ücretli ve ücretsiz Magazine Temalarını paylaşıcam…Kendime göre bir liste yaptım.Umarım sizinde hoşunuza gider ve yararlanırsınız…
1- ) Comfy Magazine

Bir çok özelliği bulunuyor.Özelliğe paralel olarakda kurulumuda biraz zor gelebilir.
Temadan biraz bahsedelim;
Guzel pro yapımcısının son çıkartıdığı tema.jQuery ile bir çok özellik eklenmiş.Anasayfadaki yazıları açıp kapatabiliyorsunuz.Gravatar desteği, feedburner hesabı, adsense yerleri ile ,sekmeli menüler, güncel haberler kategori temanın bazı özelliklerden…
Tek sorun tema kodlanırken ie6 gözadı edilmesi ve wp 2.7de hatalar vermesi….
Temanın güzel bir yanı r10.net’den specter’ temayı Türkçeye çevirmiş.Temanın kurulumu hakkında bilgi almak için tıklayın
Temayı ingilizce olarak indirmek için tıklayın
Temayı önizleme için tıklayın
2- )Zinmag Primus

Zinmag temalarını duymuşsunuzdur.Güzel temalardır kendileri …Zinmag Primusda öyle.Tema premium temalarından daha fazla özelliğe sahip diyebilirim.Tüm bunların yanında yapımcıları sadece linkleri kaldırmanızı istemiyor ki o yüzden de linkleri şifrelemişler.Bolca link var temanın altında…
Özellikleri ise;
  • Dergi tarzında
  • Özelleştirilebilir adsense reklamları
  • Özelleştirilebilir Twitter
  • Hafif Renkler Kullanılmış
  • Can alıcı özelliklerinden birisi ise son yazılar bölümünün uçup değişmesi : )Bunun hızını ayarlıyabiliyorsunuz
  • Tema için forumlarında destek veriyorlar ama ingilizce bilmeniz şart …
  • vveeeee de temanın yönetim panelinden yukarıda saydığım özellikleri ayarlıyaibiliyorsunuz (yazıların geçiş hızını manuel olarak)
Temayı Önizleme için Tıklayın
Temayı indirmek için tıklayın
Temanın sayfayı için tıklayın
3- )Hamasaki

Hamasaki güzel bir tema açık renkler ve koyu renkler hakim… Reklamlar için yerler var.Özellikleri ise;
  • Sabit genişil
  • Reklam yerleri
  • Tema seçenekleri
  • Gravatar desteği
gibi özellikleri bulunuyor.
Hamasaki temasının olduğu sayfaya bakmak için tıklayın
4- ) The Stars

Açık tonlarda gözü yormayan bir tema.Magazin siteleri için ideal.Temanın sitesinde her ne kadar bir ton ücretli temada bulunsa bu temayı ücretsiz olarak dağıtıyorlar.Tema 2.7 uyumlu. Ücretsiz olmasınında başka iyi bir şey ise temanın Türkçe çevirisinin bulunması.
Temanın kurulumu ve Türkçe olara indirmek için tıklayın
Temayı indirmek için tıklayın (EN)
Temayı görüntülemek (önizleme ) yapmak için tıklayın
Tema sayfasına gitmek için tıklayın
5- ) Busy Bee

Hoşuma giden temalardan bir tanesi.Spor siteleri veya herangi bir site için çok rahatlıkla kullanılabilir.Yapımcısı wootheme.En başından söyliyelim; Temayı kullanmak istiyorsanız elinizi cebinize atmanız gerekiyor.Alternatif isterseniz wootheme sitesinde ücretsiz dağıtılan temalar var onları kullanabilirsiniz.
Temayı Önizleme için tıklayın
Temayı Satın Almak için tıklayın
6- ) The New Yorker Teması

Heralde böyle bir tema olduğunu bilmiyor olsaydınız sitesinin worpdress olduğunu anlamanız biraz zor olurdu gibime geliyor.Çok sade ve gözü yormayan renkler hakim…Temada bir sürü alan bulunuyor.Her ne kadar karışık gözüksede bu tema ile yerel bir gazete sitesi açabilirsiniz gibime geliyor: )
Tema ücretli temalardan.Bu sefer parayı fazladan abanmamışlar ve tema 39 $
Temayı satın almak için tıklayın
7- ) Playmaker

The New York temasının yapımcısından bir tema daha..Bu tema ile haber, spor, portal türü her birşey yapabilirsiniz gibime geliyor.Tek kötü yanı bu temanında ücretli olması…Temanın ücreti ise 37 $
Temanın bir sürüde özelliği bulunuyor boşa para istemiyor adamlar.
Bunlar;
Yönetim Paneli var, banner yönetimi, adsense yönetimi, video entegrasyonu ve eğer temayı alırsanız psd dosyalarınıda veriyorlar vede adamlar temanın yanındda psdsini vermekle kalmıyor kullanım klavuzu bile veriyorlar.
8- )Arthemia

Gözü yormayan ve uyumlu renkler temaya hakim.Arthemia ücretsiz bir tema.Birde pro sürümü bulunuyor ama o ücretli.Sevilen bir tema olsa gerekki çok fazla kullanılıyor ve arthemia v2 çıkmış.Arthemianın yeni versiyonunda css sorunu düzeltildi, pagenavi entegrasyonu yapıldı ve küçük resim özelliği eklendi.Bunlara ek olarakda yorum kısımında avatarlar büyütülmüş.
Tema ücretsiz olarak dağıtılıyor fakat isterseniz yazara Paypal üzerinden tema için kendi belirlediğiniz miktarda bir ücret ödüyebilirsiniz.
Yapımcının sitesine gitmek için tıklayın
Arthemianın ilk versiyonun kurulumu hakkında bilgi almak için tıklayın
9-)Everson News

ilk başlarda ücretsiz olarak dağıtılmasından sonra bu tema ücretli oldu.Ben ücretsiz dağıtıldı sırada temayı indirmiştim fakat indirme linklerini veremeyeceğim çünkü şuan ücretli : / Tema haber, kişisel aklınıza ne geliyorsa her site için düzenleyip kullanılabilecek bir tema.Gözü yormayan renkler ve sade tasarımı ile hoş olmuş.Tasarımdan öte zaten temanın özellikleri dikkat çekiyor.jQuery tekniği kullanılarak tema kodlanmış.Temanın yönetim panelide mevcut.
Tema 59 $
10-) OpenBook

Temanın adı Introducing OpenBook.Teknoloji ağırlıklı kişisel siteler için güzel bir tema.Bir ara kullanmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim nedense.Tema koyu renklerde ama hoş olmuş.Temanın yönetim paneli bulunuyor ve yükledikden sonra kendinize göre ayarlıyabiliyorsunuz.
Tema ücretsiz !
Yapımcının sayfasına gitmek için tıklayın
Sonunda bitti
Umarım yararlı bir yazı olmuştur…

Alıntı