İyi de o zaman Türk firmaların ortak bir konsorsiyumu güçleri birleştirip alsaydı.
Size anlatmak istediğim eleştirdiğiniz olayı karıştırmanız.
Telekom'un küçük bir fiyata satıldığı ortada.
Yalnız unuttuğunuz olay bunu Arapların üstüne çökme gibi bir olayı değil.
O zaman türk konsorsiyumu alsa bu sefer Türkler de kendi milletinin Telekomunun üstüne mi çökmüş olurdu?
Eleştirdiğiniz olay fiyatıysa bu konuda herkes hemfikir.
Ama bu kurumu alan milleti suçlar gibi bir cümle geçiyor mesajınızda.
Üstüne çökmek tabiri istek dışı, zorla yapılan olaylar için kullanılır.
<kd>
Türk telekom açık ve hepimizin bildiği şekilde devlete kazanç sağlayan, kâr eden bir KİT'ti. Türkiyenin taraf olarak imzaladığı bir anlaşma gereği 2003 yılında tekel özelliğinden kurtarılması, yani bir kaç şirkete satılması gerekiyordu.
Ancak konu;
Satış şartnamesinde stratejik ortağın %51 hisseyle dış sermayeli olması şartının bulunduğunu göz önüne alırsak ve satıldığı dönemde yılda 1 milyar dolar net kar eden, yıllık cirosu 4 milyar dolar olan, kasasında 2 milyar dolar nakiti bulunan bir kuruluşun yabancı sermayeye satma zorunluluğu ile 6-7 milyar dolara satılması.,
Bu bana göre çökmek'tir, size göre satıştır, başkasına göre özelleştirme. Tanımı kişiye göre değişir yani nikaragualılar da alsa benim tepkim aynı olurdu yani sizin Arap olmanız burada önemli değil, önemli olan bu kurumun bu ülkede yaşayan insanlara ait olması ve bu şekilde kendi paramızla rezil olmamız.
ps: 80.lerde Turgut Özal'ın bu kuruma 40 milyar dolar fiyat biçtiğini de unutmayalım, önemli bir noktadır.
</kd>