arkadaş bir fikir beyanında bulunmuş. Bir çok webmaster arkadaşı yakından ilgilendirecek bir olay hakkında bir şeyler söylemiş. Bunun ispatı olur yada olmaz onu bilemem. Ancak bir kişi googledaki değişime ilişkin bu sözleri söyledi diye forumda aforoz edilecekse artık buradan ağır ağır göç etmenin zamanı gelmiştir diyorum. Rep mekanizmasının bu kadar saçma ve iğrenç kullanıldığı bir ülke ancak Türkiye'deki öenmli bir webmaster forumu oluyor malesef. Rep in ne anlama geldiğini bilmeyen bazı webmaster arkadaşlar, hisleriyle sağa sola olumsuz rep dağıtıyor. Herkes işine gücüne baksın ve gümbür gümbür gelen bu yeni değişimde gemisini kurtarmaya kalksın.
Adsense sistemi gerçekten değişiyor ve değişmeli de... Son birkaçgündür aldığım tıklamalarda anormal hareketlenmeler var. Bazı türkçe bloglarım tık başı 1 kuruştan 10 kuruşa yükseldi. Bu sitelerin hepsi yüksek kalilteli içerikten oluşan sitelerdi. Bazı sitelerimde ise click değerleri anormal ölçüde düştü. Demek ki google artık içerik kalitesine göre web sayfalarını bir şekilde değerlendirmeye başladı ve hoşuna gidenleri adwords te ayrı kategoriye koyuyor. Buada malesef hiç bir halttan çakmayan onlarca arkadaş var. Öncelikle adsense hesabına bir baksınlar ve gerçekten ne tür oynamalar var analiz etmeye çalışsınlar. (tabi analiz yapabilme kapasitesi olanlar için söylüyorum, şayet o kapasite de yoksa eksi rep vermek gibi ilkel bir beyinin yapabileceği bir eylemi en iyi şekilde gerçekleştirmeye devam edebilirler.) Bu yazı yüzünden bana kızabilirsiniz. Hatta içinizden nefret hisleri de uyanabilir. Ama bence öncelikle dişinizi sıkın ve bu konuyu açan arkadaşın bir palavracı mı olduğunu yoksa gerçekten birşeylerin erken farkına varan bir webmaster arkadaş mı olduğuna karar verin.
Bana kalırsa 2. şık daha yakın bir ihtimal gibi görünüyor.