Hocam burada yazmış olduğunuz ilanın ilk halini görmedim ama sunu soyleyebilirim ki siteye yazı yazdığınız zaman hiçbir noktalama ve imla kuralına dikkat etmiyorsunuz. Bunu nereden mi biliyorum. İşte birkaç örnek yazınız.
Alıntı
bir eticaret sitesinden ürün aldınız ve aldığınız ürünü göndermediler ama burada öncelikle en önemlisi eticaret sitesi dedinmi www ile başlayan her siteyi eticaret sitesi olarak görmeyeceksin en önemlisi sanal posu kredi kartıyla ödeme kabul edecek vede pay pal değil türkiye bankalarından ödeme kabul edecek mesela shobbo.com dan ben 1 sene önce 5bin tl lik kredi kartımla alış veriş yaptım ve ürünümü göndermediler ne yapacağım derken hiç uğraşmıyorsunuz bankanıza 1 dilekçe veriyorsunuz ben bu alış verişten mağdur oldum ürünüm gönderilmedi gerekenin yapılmasını rica ediyorum 1 hafta sürmeden sizi arıyorlar ne aldığınızı soruyorlar tarihi soruyorlar 3gün içinde paranız hesabınıza iade ediliyor tek dikkat etmeniz gereken alış veriş yaptığınız tarihten sonra 90 gün geçmemiş olsun 90 günden sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmaz ayrıca e-ticaret siteleri 30 gün içinde ürünü teslim etmek zorundalar ister 1 günde teslim eder ister 30 günde teslim eder kanunen 31 günde tesklim edemez bu yüzden 3-4 gün bekledinizmi hemen acele etmeyin reklam gibi olacak ama biz bicok.com olarak 3 iş günü içinde kargoya veremediğimiz siparişlerde hemen parasını iade ediyoruz şayet 30gün içinde sipariş verdinizde ürün gelmediyse paranızıda alamadıysanız hiç acele etmeyin hangi ildeyse o sanal magaza hemen o ilin sanayi ve ticaret odası uzak mesafeli satışlar kısmına şikayet faksı yazın xxx firmasına ait xxx.com sitesinden xxxx tarihinde yaptığım alış verişim sonucunda kredi kartımdan ücret çekildiği halde ürünü teslim alamadım gerekenin yapılmasını rica ederim adınız soyadınız imzanız birde firmanın adres ve sabit telefonu ondan sonra izleyin filmi 1 hafta içinde site sahibi sizi arayacak bizi şikayet etmişsiniz 250tl sayenizde sanayi ve ticaret odasından ceza yedik diyince ne diyeceğinizi hayal kurun hak ettiniz maillere yazsaydınız cevap demiştim shobbo değilde başka bir firmayı şikayet etmiştim adamlar geri alın şikayeti demişti ödeme gelmeden almam demiştim sonradan faks çektim paramı aldım teşekkür ederim yazıp geçmiştim eticaret sitelerinden alış veriş yaparken şayet ilk alış verişinizse mutlaka kredi kartıyla yapın hatta yapı kredi kartı kullanın en duyarlı banka yapı kredi havale ile yapılan ödemelerde parayı kurtarmanız daha zor kart güvenliğine gelince web sitelerinin yazılımlarına dikkat edin projesoft kobimaster neticaret kolaymagaza onasis garantimagaza proticaret bu tarz mağazaların yazılımını kullanan eticaret sitelerinden hiç korkmadan alış veriş yapabilirsiniz zaten kendi sanal posu varsa ekstrada firma adı yada site adı yazıyorsa hiç hiç korkmayın kart bilgisi kopyalayamaz kopyaladığı fark edikse bir şekilde fark edilir banka sanal posunu alır bu devirde sanal pos almak deveye hendek atlatmaktan daha zor
Alıntı
22 saat boyunca spam mail atıyoruz diye bir domainimizi durdurmuştur. yinede bizde büyüklük kalsın ismini vermeyelim domain firması 22 saat domainimizi durdurdurmuştur subbet mi ne işte ondan yapmıştır sebep spam atıyoruz diye spamda 4500 kişiye 2 akşamda bir sitemizin mail haber listesinde kayıtlı kişilere mail atıyoruz diye içlerinden bir tanesi firmanın çalışanıymış ve bizim domaini durdurmuş akıllı msn de kendi kendini söyledi o site seninmiydi bende spam atıyor diye durdurttum dedi bu hakkı varmıdır sonradan müşteri temsilcisiyle mailleşerek durum düzeltildi ama ben 1 hafta sonradan o kişi yüzünden durdurulduğunu öğrendim bu hakkı varmıdır tekrar yaparsa ne yapabiliriz ayrıca host hizmeti onlardan almıyoruz olurda serverı yoruyor vs desede siteyi durdursa gam yemeyeceğim yalan mailde değil tanıtım maili
Alıntı
Daha önce aslında bu ilanı vermiştim biriyle anlaşmıştık resimleri gönderdim ama ondan sonra ses seda yok uçtu gitti allahtan parada kaptırmadım demiştim ona yapın iş bitince ben sizden 3 tane resim isteyeceğim diyeceğim 4-9-26 numaralı resimleri yolla bana eğer o anda yollarsa parasını önce yollayacağım sonra resimleri talep edeceğim güzel yöntem değilmi? bende oda kendini güvenceye almış oluyor....Ardas anlaşıpta işi yapmayan kişi işi yapmadı parada almadı
261 adet resim var bu resimler üzerinde resmi aldığımız sitenin logosu var bunu kaldırabilecek kişi arıyoruz 261 adet resim için kaç para ister kaç günde yapar bunu yazması yeterlidir 1 adet örnek veriyorum beyaz hesap makinesi üzerindeki TM logosu kalkacak bunun gibi 261 resim var LÜTFEN AMA LÜTFEN
info@bicok.com mail adresine mail yollayınız her zaman siteye giremiyorum bu yüzden takip etmem zor oluyor ama mailime her zaman giriyorum link
http://www.sanaltoptanci.com/emarket...pg&intSize=600 bu
Alıntı
az evvel msn den birisi
FILISTINE YTL ILE YARDIMDA BULUN yardim yap diye yazı yolladı
ebru-ist@hotmail.com msn adresi girin bakın site famamiyle fake sahte yani kimse yokmu adı yazıyor ssl dahi yok birde On-Line Ödemeyi Yap basınca formbuddy.com a yönleniyor amanın dikkat edin kart bilgileriniz başkalarının eline geçmesin zaten bu tarz sitelere kimse sanal pos vermez ayrıca vatandaşa msn den
kusura bakma koçumda ben sen o yoldan giderken geliyordum şimdide insanların iyi niyetlerini süistimal ederekmi kart bilgilerini topluyorsunuz
yazdım anında beni engelledi bilginiz olsun çarpılmayın şayet bir siteden şüphelendinizmi hemen hangi bankanın sanal posu var olduğu yazıyorsa o bankaya telefon edin sorun bakalım sanal posu varmı yokmu gerçekmi değilmi size cevap verirler
Bunlar sadece örnekti. Söylemek istediğim burada konu okuyan arkadaşlarında biraz saygıya ihtiyacı var. Size neden edebiyatı bu şekilde kötüye kullandığınızı söylemeyeceğim. Elbette yazarken bazen imla hataları hatta kelime hataları yapılabilir ancak bir metinin tamamen yanlışlarla dolu olması onu okuyana saygısızlıktır. Okuyan kişinin hakkını gasp etmektir.
Yukarıda örnek verdiğim bir kaç yazınız, bütün konularınızı açıp yazdıklarınıza bakmadım ama bence bunlar dahi yeterliydi. Burada konusarak anlaşamadığımıza göre yazarak anlaşmamız lazım. Ama yazdıklarımızı karşı taraf anlayamıyorsa sıkıntı var demektir. Kaldı ki Cumhurbaşkanına mı yazıyorum tarzı bir çıkış olsa olsa buradaki kullanıcıları küçümsemekdir. Cumhurbaşkanı ne kadar özenli bir Türkçe hak ediyorsa bizde burada o kadar güzel bir Türkçe hak ediyoruz...
Lütfen yaptığınız benzetmelere ve imla kurallarına biraz daha dikkat...