benim sahsi düsüncem,, GELECEK LINUX ISLETIM SISTEMI ni denemenizdir.
10 yili askin süredir, linux hep vardir dünyamda,

gelecek linux diye baktiginizda zaten web sayfalarina girersiniz...

daha önce hic linux kullanmamis,, ömrü hayati windows ile gecmis arkadaslara GELECEK LINUX öneriyorum cünkü ( CEKIRDEGI ) farkli , ama ARAYÜZÜ windowsun aynisidir. arkadaslar böyle bir sey gelistirmisler.. SAHSEN tandigim arkadaslar bunlar..

reklam gibi oldu ama.. arkadaslar 10 ytl e muhtac degiller zaten,,

fiyatida 10 ytl kadardi sanirim...

LINUX isletim sistemine alismak, isinmak, tanimak, ögrenmek acisindan GELECEK LINUX uygundur..
hem her türlü donanim otomatik taniyor.. driver dertleri olmaz , ki linuxden anlamiyan kisi driver konusuyla zaten ugrasamaz,, windowsla zor bas ediyor insan zaten

sistemi tanidikdan sonra,, kisi istedigi SÜRÜMÜ kullanabilir..

aksi olsaydi ben kisiye REDHAT önerirdim.. ama sacmalik olur bu durumda.
veya FREEBSD öneririm.. buda sacmalik..

veya arkadaslarin önerdigi diger sürümler, ben denemedim gerci , ama KERNEL AYNI zaten.

mühim olan ARAYÜZÜDÜR.

GELECEK LINUX , windowsun aynisi, hem kurulum yapmadanda calisabilirsiniz linux ile LIVE CD oldugu icin,,,veya dilerseniz herhangi bir hdd e kurulumu gerceklestirebilirsiniz...paketleri kurabilirsiniz....

LIVE CD cd ile acilir sistem hatta windowsa hic dokunma.. live c d üzerinde ögren linuxu..vs

ama linuxe girisi,, DIGER sürümlerle yapmak cok yanlis olur.. zaten ilk kez kullanacak kisi bir sey anlamicak, zaten kurulumu bile yapamicak belkide,, diyelim kurulumu yapti, bu sefer sistemi acamiyabilecek.. her basliyanin yaptigi bilindik hatalar zaten bunlar...

eger diger sürümler WINDOWS benzeri arayüzse sahipse,, ve LIVE CD olarak kullanilabilecekse oda uyar.. YETERKI windows kullanmis alismis kisiye bir cok sey TANIDIK GELSINKI , kisi alisabilsin isinabilsin,,, sistemi kurcalayabilsin dimi...