Siz benim yaşadığım olaya bakın.
Bir aralar yaşım tutmadığından dolayı velim ile g'bank hesabı açmak için Garanti'ye gittik. Neyse iyi güzel hesap açıldı, müşteri numaramı verdiler. Garanti web sitesine girip müşteri numaramla internet şubesi şifremi almak için başvuru yaptığımda ' sistemde telefon numaranız bulunmamaktadır ' gibi bir hata aldım. Neyse müşteri hizmetlerini aradım, böyle böyle anlattım. Telefondaki yetkili bana dedi ki " şubeye gelip bilgi güncellemeniz gerekiyor. " Velhasıl kelam şubeye gittik valide ile, telefon numarası bilgisini girdik. Büyük bir hevesle eve geldim. Tekrar başvuru yapmak istedim bu sefer diyor ki ' internet şubesi sözleşmesi ' falan filan. Hesabı açarken internet şubesi istediğimi özellikle belirttim. Müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmede tekrar şubeye gitmem gerektiği söylendi. Şubeye gittik, sözleşmeyi imzaladık, eve geldik.
Yine bir başvuru denemesi. Bu defa diyor ki girdiğiniz müşteri numarası bir başka kart kullanıcısına aittir falan. " Veli ile ortak hesap olduğu için onada müşteri numarası açılıyor. Kart ile isim tutmayınca böyle bir hata veriyor " gibi bir açıklama yaptılar ama alakası yok, başvuru yaptığım kendi müşteri numaramdı.
Müşteri hizmetlerine " ee ne yapmam gerekiyor ? " diye sorduğumda şubeye gelmeniz gerek dediler. Ya sabır dedim, bir başka Garanti şubesine giderek durumu anlattım.
Anlayışla karşılayıp o hesabı kapatıp, yeni hesap açtılar. Yetkili " işlemler tamam dediğimde 3 defa herhangi bir eksiklik yok değil mi ? Uğraşmak istemiyorum. " dedim. Bayan, hayır hiçbir sıkıntı yok, hesabınızı kullanabilirsiniz dedi.
Eve geldim, müşteri numaram ile başvuru yapmaya çalıştığımda ' bu müşteri numarasına bağlı bir ürün ' yok gibi birşey söylüyorlar. Elimde kapı gibi kartım var, arıyorum onun şifresini almak için ' böyle bir kart yok ' diyorlar.
Dalga mı geçiyorlar anlamadım ancak Garanti ile bir daha iş yapacağımı sanmıyorum.
Konuyu açan arkadaşa da içimi dökme fırsatı verdiği için teşekkür ederim.