@tolgacan teşekkür ediyorum çok güzel açıklamışsın gerçekten.
emin bu tarz şeylerden ben de keyif alıyorum. ve benzer de olsa bir projeyi bir gün yapacağım inşallah. Ama kategorilere ayırma yerinde @mc_deltanın da dedidği gibi ( dün aynısı yatarken aklıma geldi

) sorulara verilen yanıtları seçsek. ( bu yol daha basit gibi göründü de :P )
mesela :
sorular tablomuz var : soru_id | soru.
1 / yaşar mı ?
2 / yenir mi ?
3 / renkli mi
4 / sarı mı ?
5 / tatlı mı vs...
cevaplarımız : evet / hayır / çok sık / bazen / alakasız / bilinmiyor / bir kısmı
ve bunlara 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 desek
cevaplar tablosunda da ; kelime | soru | cevap olsa...
soruları sorsak :
tutulan : karınca..
1 / yaşar mı ---- cevap : 1 ( yani soru_id : 1 / cevap_id : 1)
2 / renkli mi ---- cevap : 1 ( yani soru_id : 3 / cevap_id : 1 )
3 / tatlı mı ---- cevap : 6 ( soru: 5 / cvp : 6 )
...
..
.
bu şekilde gider elimizde her kullanıcının verdiği yanıtlara göre bi sonuç oluşur... ( bu durumda galiba her kelime için bütün sorulara en az bir deva yanıtlamak gerekir, yığınla veri demek

)
en son seçerken de , cevaplar tablosundan "kelime_id" 'yi
soru = 1 / cevap : 1
soru = 3 / cevap : 1
soru = 5 / cevap : 6
...
..
.
olanları seçsek ...
bir çok sonuç gelecektir belki ortak olanlar da dahil ... ama bu cevapları yukarıdan aşağıya sıralarsa bi ihtimal yaklaşmış oluruz herhalde...
açıkcası bu kolayıma geldi biraz, daha makul seviyede yapılabilir ( benim açımdan ). çok sağlıklı sonuçlar çıkmaz belki ..
dipnot : yukarıdaki bütün hepsini kağıt üzerinde denedim, en sağlıklıyı bulmak, ve anlamak için
ama bu noktada şöyle birşey takıldı kafama @tolgacan'ın canlı/cansız gibi bir ayrım , ama sorularda. yani soruları ilişkilendirmek lazım ki sordukça ayırıcı sorular seçilebilsin. mesela ;
sarı mı diye sorduk - evet geldi....
bi kaç soru sonra , renkli mi diye bir soruyla çıkmamak lazım sahneye.
yani soruları bir şekilde nasıl gruplayabilirz acaba ?