Teknoloji tahmin edilmeyecek bir hızda ilerliyor. Birçok şeyi artık daha kısa sürede, daha hızlı, daha kolay yapabiliyoruz. bunu dedikten sonra bu soruyu sormak zaten çok gereksiz.
Teknolojinin olmadığı veya gelişmediği zamanlar insanlar bir birilerine daha sıcaktı. buna tam olarak birşey diyemiyeceğim.
Hiç değilse zamanları boldu ve bir araya gelip güzel vakit geçirebiliyor, eğlenebiliyorlardı. Yanı sıra daha çalışkanlardı.
Ben kendi hayatımı düşünürsem çok iyi vakit geçiriyorum bilgisayar-reel hayat karışık çok güzel.Daha çalışkanlardı lafına katılmıyorum.Sonuçta yapılan iş değişmeyecekse çalışmanın anlamı yok daha net olarak sonuç aynıysa 2 dk. da yapmak çok daha iyi 2 gün çalışmaktan.
Ve çalışkan olmadığımızıda pek düşünmüyorum r10'da yüzlerce kişi gece gündüz çalışıyor.(Sadece r10'dan örnek verdim.)
Bir örnek: eskiden insanlar matematik işleminde beyinlerini kullanıp işlem yaparlardı şimdi ise önlerinde bir hesap makinesi takır takır işlerini hal ediyorlar. Bu durumda insanların zekalarını geriletiyor insanı tembelliğe götürüyor.
Dediğim gibi aynı sonuç çıktıktan sonra uğraşmanın mantığı yok sadece beynin gelişir onuda beyin geliştirici birşeylerle yaparsın illa hesaplamana gerek yok en olmadı sınavda hesap makinası olmuyacağı için orda geliştirsin beynini normalde kullanmak daha iyi hesap makinası bence.
Diğer yazılanlarda aynı şeyler zaten.Televizyon konusuna gelirsek çok haklısın bende zamanında dizilere mecburmuşum gibi bakardım hergün 8-10 , 10-12 dizi kuşağım olurdu Oks zamanı filan bile şimdi dediğin gibi tamamen kalitesiz programlar türedi her kanalda benim için çok iyi oldu ama televizyona bakmadım bikaç hafta o programlar yüzünden sonrada hayatım çok daha güzel oluyormuş dedim hiç bakmıyorum artık televizyona.
Yani bunun için teknolojiye *ok atmak yerine yararlı olanları kullanıp , zarar verenleri kullanmamak gerek.