ayqan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alantron 'da 3. madde çok dikkatimi çekti. ne demeye çalışmışlar tam çözemedim. jenerik alanadını bizim sistemimiz kazanırsa size paranızı iade ederiz gibi bi anlam çıkardm
AÇIKLAMALAR
1) Backorder herhangi bir aşamada kullanıcı tarafından iptal edilirse 4.95 YTL işlem ücreti hariç geri kalan tutar kullanıcıya iade edilir.
2) Backorder başarısız olursa, Alantron kullanıcıya bilgilendirme yapar ve tüm ücreti iade eder.
3) Jenerik alan adları (örn: 2-3 karakterli alan adları) için girilen backorderlar veya kullanıcının belirtilen kurallara uymadığının tespiti durumunda backorder Alantron tarafından iptal edilip ücreti tam olarak kullanıcıya iade edilir.
edit:
bu arada namejet 'de:
Backorder Details:
Current Bid: $79
Backorder By: Feb. 17, 2009 9:00 AM
Type: Pending Deletion
Your Bid: $69
Bid History: 5 bids
böyle görünüyor domain. ne demek bu açık arttırmaya şimdiden mi başlanmış? yüksek teklif 79 dolar falan?
Alantronun ne demek istediğini ben de anlayamadım. Jenerik alan adları için girilen ihaleleri iptal edebiliriz mi diyor? Yani mesela ben eminonu.net için arama yapacağım, bacorder seçeneğini işaretleyeceğim ve Alantron da eminonu.net in düşeceğini bizim sayemizde öğrenmiş olacak ve kendisi regleyebilmek için uğraşacak. yani alantron bu şekilde kullanıcıyı kullanmış olacak. "değersiz alan adlarını sizin için regleriz ama değeri olan bieyse biz enayimiyiz de sizin için uğraşacaz, kendimize çalışırız" mı demek istiyorlar?

namejet teki ihaleye gelince, 69$ rakamı ihaleye giriş için kabul edilmesi gereken minimum tutar. birileri 79, 100, 1000 girmiş olabilir. bu aşamada girilen bu yüksek rakamlar ihaleyi kazanacak anlamını taşımıyor. eminonu.net için backordera girmek istiyorsan namejette eminonunu aratırsın *.net uzantısı için 69$la backorder der ihale için ilk adımı atmış olursun.

namejet bu alan adını düşürebilirse asıl ihale ozaman başlamış olur ve 3gün (sanırım) boyunca arttırım devam eder. 3ncü gün sonunda en yüksek teklifi veren kim ise domain onda kalır.