Hayır zaten işleyiş baştan saçma sapan kuruldu ve ölede devam ediyor.

Şimdi örnekle açıklayım;

Ben datacenterim Belge aldım; bayilik satıyorum. Sırf belgem olsun güven sağlayım diye reseller sattığım müşterim oda belge aldı hosting satıyor. Onunda müşterisi belge aldı v.s diyerek bunu sınırsız döngüye sokmak mümkün.

Şimdi A domaini müşterimin müşterisi olan bayiye ait. Bu adam bunu ben barındırıyorum diye denetçiye listeyle yolladı. E sonra müşterimde yolladı doğal olarak müşterimin müşterisinden benim müşterim sorumlu olduğu için. E bende hepsinden sorumluyum bende göndermem lazım Noldu A domaini 3 firmada barınıyor gösterildi.

Hadi bunları geçtim adam kalktı domaini bende açtı, ama daha benim serverima taşıyıp DNS değişikliğini yapmadı eski yerden devam ediyor yada tam tersi bende varken kalktı yeni firmadan da açtı bu sefer noldu A domaini 2 farklı lokasyonda yayında.

Ya arkadaşlar harbiden komedi, DNS kontrolünü bunu denetleyen firma yapması lazım denetleme bu şekilde olmaz olamaz, madem denetleme istiyorsun DNS den denetleme yaparsın, akla kara ortaya çıkar.

Hem TIB nası bi düşünce ile bunu istiyo illegal yayın yapılmaması için, ya illegal site barındıran adam bunu sana bildircek kadar malmı ?

TIB'ın görevi bu olmamalı, TIB bu hizmeti sağlayacak kuruluşun yeterliliğine alt yapısına bilgi beceresine finansal kaynaklarına bakmalı. Birçok arkadaşım buna karşı gelip beni yanlış anlamasın ama olması gereken bu.