Öncelikle, bu saatte bana algoritma kurma ve düşünme şansı verdiğin için çok teşekkür ederim.
Biraz karmaşık gelebilir fikrim. Eğitim setini program olarak düşünelim.
Programın sol tarafında eğitim programları ve sağ tarafında video açılması için gerekli bir alan. Bu alana Player'ımızı koyuyoruz. Videolar için bir web yazılımı yapıyoruz adı : backdoor.aspx.
Backdoor.aspx ne yapacak? Gelen taleplere izin vereyimmi diye bakacak. Tüm videolarımı bu sayfada oynatmamda, videolarında flash olduğunu düşünürsem bir sakınca yok. Nihayetinde adres görünmeyecek.
Kullanıcı programı açacak, HDD Seri numarasına ulaşacağım ve seri numarasından kendi hazırladığım bir algoritmayla (Örneğin A'ları B C'leri F yap) Gönder Kodu oluşturacağım. Kullanıcım telefon açıcak (Örneklemelerle gidiyoruz...) Bu kodu bana söyleyecek ve aktivasyon numarasını yine daha önceden hazırladığım şekilde vereceğim. Bu durumda program açıldı ve programın Aktivasyonu 1 (Bir.). Ayrıca verdiğim ve aldığım kod'da programın Configuration dosyasında her açılışta kontrol edeceğim.
Program açıldıktan sonra problem yok. Backdoor.aspx'e yönlendirip yetkim var diyeceğim. Hatta Cookie ile bile çözebilirim bu durumu.
Kullanıcı Bilgisayarından bir Flash Belleğe alarak programımı başka bir bilgisayara kopyaladı.
- Uyarı 1 : Açılışta bana gönderdiğin HDD Seri numarası aynı değil. Bu bilgisayarın aktivasyon kodu farklı olmalıydı. Ama madem bununla uğraştın erişimini durdurayım.
- Uyarı 2 : Backdoor.aspx sorar adama, Arkadaşım senin onayın yok henüz. Yolculuk nereye?
Tüm bunların yanında sağlam bir yazılımcı bulabilirim derseniz, (Ben olsam) lisans bilgilerini de uzak masaüstü erişimi olan bir bilgisayarın veri tarafında tutun. Anlık erişimimiz var. Kullanıcı bu programı almış olsada istediğim an müdahale edebilirim şeklinde.
Biraz komplike ama çözüm. Umarım sizde de bir fikir oluşturmuştur.
Saygılarımla.