JustGo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@gsdgentr
güldürme beni , şu an adsenseten o kadar çok ekmek yiyen varki genelde banlananların çenesi açılıyor bülbül gibi şakıyor.Maval okumayın bana.Ben madur olmadım.Pin falan geldi Allah'a şükür.Birde şöyle birşey var 1.de gelmedi 4 ay bekledim neden gelmedi biliyormusun caddeyi yalnış yazmışım ama gelipte forumda konu açmadım adsense şöyle böyle diye.Adresi düzenledim 3 hafta sonra tak pin kapımdaydı neden? Google'da amcam mı dayımmı babammı çalışıyor?

Kural ihlallerini yapın sonra gelin burda karalamaya çalışın.Bi etrafına bak.Sen adsense kullanmasan bile developer , coder falan değilsen google harici nerden ekmek yiceksin bana onu söylesene?

Öncelikle saygılı ol, ben senin kardeşin, arkadaşın veya ahbap'ın değilim.

Bu başlık altında sorulara yanıt vermeyen çenesi düşen ve maval okuyan biri varsa oda sizsiniz.

Bakın bu yazımı size yönelik yazmıyorum tüm bu konuyu okuyan kişilere yazıyorum, öncelik ile amaç burada sidik yarıştırmaktan öteye olmalıdır.
Ben size sorular yönelttim ama siz kale almamışsınız farzı deyim bir at gözlüğünüz var sadece sabit bir noktadan yazılanlara karşılık veriyorsunuz lütfen sirkelenin ve kendinize gelin.

Google Türkiye’nin değil tüm dünyanın duayenidir.

• Kişi çiçekçidir, bir web sitesi yaptırır ve satış için google dan medet bekler.
  • Kişi butikçidir dünyada eşi olmayan kendi yapımı eşyalarını satmak için google dan medet bekler
  • Kişinin gerçekten gelişmiş bir sitesi vardır, bunun için emek sarf eder ve emeklerinin karşılığını ister bunun için araştırır, önüne adhood, adtech gibi birçok anlaşmalı çalışabileceği firma çıkar ancak o ilk öncelikli olarak bu işin duayeni olarak gördüğü google ile çalışmak ister. “ve google da bunu bilir.”
Ve bunun için oldukça rahattır, bugün biri gider diğer gün biri gelir mantığı ile hareket etmektedir.

Çünkü o duayendir. Sizinde yazılarınızdan ve savunmanızdan anlaşıldığı üzere google yok ise kazanç kapısı beklide yoktur “hâşâ” bu kapıyı internet camiası onun sayesinde ayaktadır o yaratmıştır mantığını insanların beyinlerine işlediğinden ötürü şuan bu kadar iyi konumdadır.

Birileri için sala okunuyor ise bir diğeri için ebe ter döküyordur. “Bana göre google ve yürüttüğü mantık budur.”

Ve hepimiz bende dâhil olmak üzere bu mantık üzerinde kurulu boşlukta savrulup duruyoruz.

Şunu düşünebilirsiniz birçoğumuz gereken reklam yayıncıları gerek ise site sahipleri sütten çıkmış ak kaşık değiliz.

Ancak ben size diyorum ki google ‘ın yanında bizler sütten çıkmış birer ak kaşığız.

Google ‘ın farklı hizmet ve kazanç kapılarına yönelmek ve o konuları konuşmak istemiyor adsense üzerine düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum ve yukarıda bazı arkadaşların ilgisini çekmeyen sorularımı yinelemek istiyorum.

Sorunların çözümlerini yazmak veya bunlar hakkında ileri düzeyde yorumlar yürütmek bu başlık altında bana düşmez ancak lütfen geçmiş dönüp yavaş, yavaş geri gelin.

• Bundan 3 yıl önce insanlar adsense pin hakkında sıkıntılarından bahsediyor muydu ve hala bahsediyor mu?
  • Bundan 3 Yıl önce insanlar geçersiz tıklama etkinliğini sonucu kapatılan hesaplar konusunda dert yanıyor muydu?
  • Bundan 3 Yıl önce insanlar istatistik raporları ile gösterim + tıklama oranlarının uyuşmazlığından şikâyetçimiydi?
  • Bundan 3 yıl önce insanlar insan lar filtreleme sisteminde ki yetersizliklerden şikâyetçimiydi?

Bu sorular uzar gider.

Ben webmaster değilim, geçimimi ve hayatımı internet ile bütünleştirmiş bir insanda değilim, benim bir işim var 7 senedir köpek eğitimi üretimi ve sağlığı üzerine çalışır çeşitli ülkelere gider seminer alır kendimi geliştirim.

Bana göre bilgiyi taşımak hamallıktır ve ben tecrübelerimi 2005 yılında açmış olduğum bir köpek sitesinde paylaşma başladım şimdi sitem köpek konusunda günde düzgün kesimden ziyaretçi alan bir web sitesi durumuna geldi.

Ve bu siteye günde 1,5 k ziyaretçi geliyor. Ortalama günde 18 tıklama alıyor 75c gibi bir para kazanıyorum.

Başka bir başlıkta da dile getirmiştim Türkiye’nin en iyi firmalarından olarak bilinen natro nun istatistik bilgileri ile uyuşmadığını fark ettim.

9000 sayfa gösterimi olan bir sitede, 1400 sayfa gösterimi var olarak gösteriyordu adsense raporları buna ilişik olarak Fransa, Almanya ve Bulgaristan da ikamet eden 3 arkadaşıma google aramalarından, Sitem e girmelerini siteyi dolaştıktan sonra ilgilerini çeken bir reklama tıkladıktan sonra girdikleri sitede 2,5 3 dk boyunca dolaşmalarını rica ettim sağ olsun lar kırmadılar.

Ancak ne yazık ki bu doğrultudaki düzgün bir tıklama etkinliği bile tıklardaki artışı sağlamadı
Bizim açımızdan google bize geçersiz tıklama etkinliği yaptı, hakkımız olan tık’ı saymadı.

Bunlar sırf örnek yanlış anlamayın.

Örnek olarak bizim sitemizin destekleyici reklamlarının gelirleri hayvan hakları dernekler ininde aracılığı ile sokak köpeklerine bağışlanıyor.

Bundan 2 yıl kadar önce ben bu siteden 6$ gibi bir para kazanıyordum ve aylık 300 YTL gibi bir rakama tekabül ediyordu bunun ile 6-7 paket mama alıp bizde destek oluyorduk ama şimdi ayda 24 YTL geliri var ve bunu hayvan derneklerine vermek bile ayıp.

Bu kadar bilgi, bu kadar emek bu kadar hizmetin karşılığı nedir?

Bir kriz olur, küçük balık ölür büyük balık kilo alır çünkü krizde ölen küçük balıkları yer.

Google bunu yaptı, kriz bahanesi ile gelir oranlarını düşürdü, kriz ortamını fırsata çevirdi emekçinin cebinden emeğini çaldı kabul ettik sindirildik.

• Peki, tıkları neden saymıyor?
  • Havuzlarda yüzecek kadar para kazandıran çalışma arkadaşlarına kazık atmak yerine olumsuzlukları neden telafi etmiyor?
  • Ve neden bu kadar sindirildik?

Dediğim gibi benim sitem 1,5 k gelirim ayda maksimum 300 YTL
Peki ya sitesi 50 – 60 k olup ta evine bu işten para götüren insanlar ne olacak?

Günlük 300 tıklama etkinliğinden 50 sini saymadığını kabul görür her tıklama başını en iyimsek halimiz ile 0,5 centten hesaplar isek ve bu haksızlığın

Milyarlarca nüfustan sadece 1000000 kişiye yapıldığını var sayar isek
Milyarlarca nüfustan sadece 1000000 kişinin banlandığını var sayıyorum

25 trilyon
100 trilyon

Gerisine gerek, zenginin parası züğürdün çenesini yorar derler.

Herkese iyi akşamlar diliyorum.