Üniversitelere giriş sınavı olan öss yani öğrenci seçme sınavının bu yıl ki başvuruları bugün başlıyor. Mesai saati başlangıcından itibaren başlayacak olan başvurular için sınav başvuru merkezleri ya da orta öğretim kurumları (bilimum liseler) aracılığıyla başvurabilirsiniz.
Yalnız ösym’nin bu yıl kesin olarak, daha önce sınava girmiş olan adaylara verdiği internet şifresiyle başvurmalarını istiyor. Bu nedenle daha önceden sınava girmiş olan adayların genelde o lüzumsuz olarak gördüğü ancak en alt sağ tarafında şifre yazan kağıdı nereye koydularsa bulmaları gerekiyor

Şahsen sınava ben de gireceğim, ve ben de o kağıdı atmıştım :S Yarın ösym’nin ankara merkezine gidip şifremi tekrar alacağım sanırım.
Neyse gevezelik etmeden bilgilendirmeye devam edelim. Önceleri ösym her yıl ücreti 5 lira arttırırdı. Ancak bu sene bizleri yine şaşırttı ve ücreti geçen seneki ücretle aynı tuttu. Yani öğrenci seçme sınavı (öss) 2009 daha doğrusu güncel adıyla söyleyecek olursak öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı (ösys) 2009′a girmek için bankalara 40 TL ücret yatırmak gerekiyor. Ayrıca ekstra olarak başvuru formu ve bir kitapçık da almanız gerekiyor, bunlarında ücretleri sanırım 5 TL. Kitapçığı yarın aldığımda sizi daha iyi bilgilendireceğim. Sağlık ve esenlikle…
Yazı aynen
kendi blogumdan copy-paste yapılmıştır.