tolgacan tebrik ediyorum.. beni bi sen anladın.. oda kodlamadan anlamıyon.. belkide anlıyon

..
2 senedir adam gibi birini bulamadım..
ya yarım yapar.. sap gibi elimde kalır.. ( 1000 tl verdim kenarda duruyo bi script düzenlenip biticekte .. yayına girecekte.. )
ya yapıyorum bitti.. az kaldı.. der sallarda sallar.. (300 peşin verdigim kişi )
ya hiç bişeyden anlamıyan denk gelir .. siteyi anlatırsında anlatırsın.. şöyle istiyorum böyle istiyorum.. ( artık sağlam referansı olmayana anlatmıyorumda.. başlardaydı o..)
tam istedigini yapacak adamları bulmak kolaydır.. onlarda zaten şirket olmuştur.. çok para ister.. bütçe kaldırmaz..
istedigini makul fiyata yapcak adamda vardır ama onları bulması çok zordur..
daha aramıyorum zaten.. bu konuya yazan bi eleman var muhtemelen onla anlaşıcaz..
biliyorum laf kalabaligi gibi gelecek ama,, madem cevap verdin, bende sana bazi seyleri aydinlatmis olayim kendimce.. en azindan ISTEDIGIN bu seyin,, prensib yönlerini bilirsen,,saglam adimlar atarsin diye düsünüyorum..
kodlamadan anlayip anlamadigimi sormussun,,
php , mysql , ve diger bazi dilleri orta seviye bilirim..
fakat is bazinda,,alabilecegim bir is degil bu,ve diger isleride almiyorum zaten.
bir yandan günlük yapmamiz gereken islerimizi , diger yandan kendimize göre düsündügümüz projeleri ,
ve diger yandan böyle gelen yazilim isleri , sart kosulan süre icine veya kisa süre icine sigdirmak cok zor TEK KISI ILE...
Tavsiyem Ekip olarak calisan kisilere vermendir bu isi.
( ögrencilerin sinavlari var ) yürümez ögrencilerle bu is

oyalanirsin.
böyle isler EKIP olarak calisan kisiler ortasina düserse,,
o zaman kisa süre icinde ortaya cikar istenilen sey,
sürekli danisabilecegin, güncelletebilecegin, gelismesine acik kapi birakabilecegin , dayandigin bir yer olur...
Atiyorum, Sadece 10 mb boyutunda proje.zip isminde ziplanmis kod dosyasini elde etmekle bu isler bitmicektir.. asil isler ondan sonra baslicaktir..,,,( verdigin öneme bagli tabi )
Tek kisi ile süre uzar..,,ve gözden kacan eksikler, es gecilmis cok seyler is bitince ortaya cikar vs,, ama ekip olunca hic bir sey gözden kacmaz..
Bazi insanlar yazilimi , sadece ( KOD YAZMAK ) olarak algiliyor.
oysa, bugun düsünülen veya alinan her ne is olursa olsun.
önce : Müsteri ile oturulur, Tasarim konusu ele alinir..
önce : tasarim sekillendirilmek istenir,
sonra : özellikleri bir bir sekillendirilir...
sonra : Algoritma kurulur ( bilmem kac gün icinde sekillenir )
sonra : kod dosyalari olusturulur,, kloserleri olusturulur...vs
sonra : Kurulan Algoritma Kodlara dökülür..yavas yavas
sonra : Algoritmada cikan bir pürüz, ALGORITMANIn sifirdan ele alinmasi vsvs
sonra : 2 kod yaz, 2 saat düsün konulari devreye girer vs vs vs..
vs : vs
.... ......
tabi sahsi düsüncem kendi tarzim böyle ,, belki baska yigitler farkli yiyordur yogurdu
istemis oldugunuz siteye baktim.
güzel bir site,
YAHOO.COM un daha görsel hali diye düsünüyorum..( gelismis motor haric )
hemen hemen her ALANI, DALLARI , KONULARI, BÖLÜMLERI icine dahil etmis. görsel KÜTÜPHANE gibi iste, NE ARARSAN VAR HESABI..bir site..
gayet IS BAZINDA TICARI BIR SITE...
iyi calismalar..