Lütfen sonuna kadar okuyun...
Merhaba. Ben şöyle bir öneri getireceğim:
Bu sitedeki 5-10 güvenilir arkadaş, birleşip bir online kitap satışı sitesi kursa ve r10 üyeleri de bu siteye üye olup popup reklamı, splash reklam vs. sitelerimize yerleştirip "içimize hiç sinmeyen" şu kontör reklamları yerine bu reklamları yayınlasak nasıl olur? Yani "Bilmem, kaç kontör kazandınız" reklamıyla ziyaretçiyi manipüle etmek yerine doğru dürüst ve tüm r10 üyelerinin sitelerinin de GÜVENİRLİĞİNİ koruyacak bir sistem kurulamaz mı? Bu kontör reklamlarını sadece benim içime sindiremediğimi, ciddi sayıdaki web sitesi sahiplerinin de BAHSETTİĞİM BU TÜR SİTELERİN OLMAYIŞI yüzünden kontör reklamlarına mecbur kaldığını ve bu yüzden de ziyaretçisinin güvenini kaybettiği açıktır.
Para kazanılır. Ama EĞİTİM ve KÜLTÜRE hizmet edinelerek de kazanılır. Akşam yastığa başınızı hiç kaygı çekmeden koyarsınız. Çünkü insanların SİZE DUYDUĞU GÜVEN, HALA YERİNDE DURUYORDUR. Böyle bir site açılsa, şahsen benim sitelerimde 150'ye yakın farklı konu ve yaklaşık 7000-8000 bu kitapalrın reklamının yayınlanacağı sayfa var. Yani sadece kendi sitelerimden ayda 40-50 kitabın satışını garanti edebilirim. Çünkü iletişim formundan aldığım mesajların hepsi de, ŞU ŞU kitabı almak istiyorum türünden şeyler ve ben de mesaj atarak şu an öyle bir uygulamamızın olmadığını söylüyorum.
Kitap Yurdu var diyeceksiniz... Adamlar, sizi kaale almıyor bile. Benim site, free domainli ya. Sadece kendi domaini olan sitelere TIKLAMALI SATIŞ ORTAKLIĞI veriyorlar. Yok 6 ayda şu limite çıkarsan, o zaman da bende TIKLAMALI SATIŞ ORTAKLIĞINA GEÇEBİLİRMİŞİM vs vs. İyi de ben bu 7000 sayfanın her gün 20-30 tanesine reklam ekleyip kitap satışı yaptıktan sonra hadi belli bir limite vardıktan sonra TIKLAMALI SATIŞ ORTAKLIĞINA KABUL EDİLDİM, ve BÜTÜN KODLARI, 7000 sayfadaki bütün kitap reklamlarınu yeniden dizayn et, bu akıl kârı iş mi? Hamalı mıyım ben kitap yurdunun bilmem ne yurdunun!!!
Hangi FREE'ye site günde 8000-9000 tekil ziyaretçi nasip olmuş ki (Ki, popup reklamlardan önce bu sayı 11.000'di) bizi adam yerine koymuyorlar... Sadece ve sadece milletle dalga geçmek.
Yani kaliteli bir site kuruyorsunuz, o kadar emek veriyorsunuz, eski Osmanlıca kitapları Türkçe'ye çevirip günde 6-7 sayfa UNIQUE içerik yazıyorsunuz; ama hala bir sponsor yok, reklam veren yok, bu sayfaalrla ilgilenen insanlara sunabileceğiniz KİTAP SATIŞI YAPAN GÜVENİLİR BİR ORTAĞINIZ yok! E, o zaman neden emek edeyim ki... Elbetteki ilk amacınız para kazanmak değil, ziyaretçiye bilgiyi en GÜVENİLİR şekilde sunmak. Ama ne kadar GÜVENİLİR BİLGİ sunsanız da reklamlarınız, ziyaretçiyi aldatmaya, manipüle etmeye yönelikse BU GÜVENİRLİKTEN eser kalmıyor ve bunun sıkıntısını, vicdan azabını yaşıyorsunuz.
Ne diyorum; POPUP reklam versin; ücreti de düşük olsun. Ama o POPUP reklamda "bilmem sitemize gelen kaçıncı kişisiniz. Şu kadar kontör kazandınız" yazıp milletin kontörünü yemek yerine BİLGİ HAZİNESİ KİTAPLARIN tanıtımını yapsın ve içeriğimizin kalitesi kadar REKLAMLARIN DA KALİTESİ ARTSIN. PPA kampanyalarda yine bu reklamlar yerine sitenizden bir kitabın satışı yapılsın, bilmem %'de kaç kar payı verilsin. Yani böyle bir site kurulsa zarar etmez! Kesinlikle etmez; dedim ya sırf kendi sitelerimden (bir 6 ay sonra tüm 7000-8000 sayfaya 3'er 4'er kitap satışı reklamını yerleştirince) ayda 40-50 kitap satışını ben garanti edebilirim... (Buna 4, 5 tanesi 150 YTL'lik kitap setleri de dahil) Hem bu kadar website sahibinin HELAL PARA KAZANMA FIRSATI VERDİĞİNİZ İÇİN hayır duasını alırsınız hem SİZ HELAL PARA KAZANIRSINIZ hem de insanlığa, eğitime, bilgiye, kültüre hizmet etmiş olursunuz hem de VİCDANINIZ RAHAT OLUR. Her akşam evinize götürdüğünüz o 1 ekmeği hem siz hem de bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler, GÜVENLE yer; çünkü o sizin ALINTERİNİZDİR...
Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim...
Esen kalın...