Hocam kafam karıştı.Bir binanın 1. katı ile 10. katına dükkan açmak arasında tabiki fark vardır.Bunun yanında şu da vardır eğer tek sende bulunabilen ve milletin işine yarayacak bir malsa bu sattığın 10. katta dahi olsan mutlaka seni bulup gelirler.Şimdi benim anlamadığım nokta peki pr1 ile pr10 arasında bu fark yok mudur?
Sadece sende bulunabilen şey nedir? İnternette herşeyin taklidi, çakması, benzeri mevcut. Zaten ilk kez yapılan bir şeyi yapıyorsan pr derdin SEO derdin falan olmaz. SEO ve pr benzer konulardaki siteler arasından sıyrılmaktır.
Sen kefal diye hem tost makinesi olan hem ütü yapan bir ürün getirttin sadece sen de var ve dükkanın 10. katta. Ne iş yarar bu? 1. kattan bir ütü bir tost makinesi alırlar işlerini görürler.
Başka hiç bir sitede olmayan sadece benim sitemde olan dediğin şey metin yazı yorum ise şunu bil ki güneş altında söylenmeyen söz yoktur. Daha önce kimsenin düşünemediği şeyi düşünüp ve ypanlara deha diyoruz onlar google ı kuruyor, facebook u kuruyor biz seo ile uğraşıyoruz facebook application kurmaya çalışıyoruz.
Daha önce kimsenin farketmediği çok yaygın bir ihtiyacı görüp en faydalı şekilde gideren adam ister 10. kata ister 1. kata dükkan açsın kısa sürede binayı komple satın alır herkes onun kiracısı olur.
Burada önemli olan şey sadece sende bulunan bir mala sahip olmak değil. Senin elindeki mal yaygın bir ihtiyacı en iyi şekilde karşılamıyorsa hiç bir işe yaramaz.
Bu sitede insanlar seo nedir diye sormadan seo yapıyorlar. Neden seo yaptığını hatta neden web sitesi yaptığını kendine sormayanlar burada backlink ile ilgili sorular soruyorlar.
Özgünlük beş para etmez eğer sizin elinizdeki özgün malzeme bir ihtiyacı karşılamıyorsa.
Seo ise aynı ihtiyacı karşılamaya yönelik benzer web sitelerinin kendi aralarında yaptıkları bir pazarlama rekabetidir. Yoksa herkesten farklı bir ihtiyacı görüp en iyi şekilde karşılayan adamın seo ya pr muhabbetine ihtiyacı olmaz.
Bu özgünlük işi ile ilgili bir makale yazmak istiyorum yakın zamanda. Ama sadece böyle başlıklarda gördükçe aklıma gelenleri yazabiliyorum bir türlü vakit ve fikir yan yana gelmiyor...
saygılar