candost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanıt 1:
Alacağınız domainin .net hariç diğer uzantıları alınmış ve boş olarak meraklısına satılmak üzere parkta bekliyorsa ve siz .net uzantısını alıp güzel bir projeyle piyasaya çıkarsanız; sizden sonra .com u alanın önüne geçersiniz.
örnek: r10.net; sizin r10.com u alıp r10.net in önüne geçme ihtimaliniz % de kaçtır sizce?
Yanıt 2:
Aslında site içeriğinin domaine yakın olması size avantaj kazandırır diye düşünüyorum.
Örnek: Arama motoruna tirigonometri yazdınız ve ilk sayfada (atıyorum) hayvanlaralemi.com geldi; sanırım matematiksel bir sonuç arıyorsanız en son bu siteye tıklarsınız?
Yanıt 3: 4: 5:
Bence domain kullanıldığı dile yatkın olmalı. Fakat bazı melez domainlerde fena durmuyor. Aynen sizin örneğinizdeki gibi (turkworld.com)
Aslında projeniz sağlam ise domainden kaynaklanacak her türlü açığı kapatacaktır merak etmeyin.
Sevgili candost ,

r10.net ile r10.com kiyaslamasi yapmissiniz,,

örnek: r10.net; sizin r10.com u alıp r10.net in önüne geçme ihtimaliniz % de kaçtır sizce?

cevap : %50 dir.
zaten matematik sorusu bu. %50 dir
Sorulan soruda iki secenek varsa. %50 dir.

-------

Bu arada insanlarin PROJE den kasitlari nedir artik merak etmeye basladim ben,
kim soru sorsa forumlarda , karsiliginda PROJEYE BAGLI, veya PROJENIN SAGLAMLIGINA bagli vs. gibi kurtulus kelimeleri ile yorumu kurtariyor artik.

1 haftalik HTML bilgisi olan site yapip servere atiyor.
websayfa sayisi internette milyonlarca hatta milyar deniyor,,bu sitelerin her biri basli basina birer PROJE mi olarak algilaniyor. bilemiyorum artik.

-----------

arkadasin biride demiski,, CIDDI PROJE DÜSÜNÜLMÜYORSA,, domain ismi önemli degildir ( ORUQRUQ.COM ) olsada olur tabirinde yani ANLAMI olmayan domainde kullanilabilir kulaga hos gelsin yeterli demis.

iyi hosda,, bu isin icinde , PROJE diye adlandirilan KELIME olsada , OLMASADA ( insanlar saatlerce ugrasiyor,, projesi olan kisi kadarda para ödüyor bu web domain vs vs vs islerine , kodlarina vs.. ) farki nasil yaratiyorlar onuda anlamis degilim. amator bir yazilimci olarak.

neyse,, SORULAR ORTADA. cevablari her ne olacaksa,, tek bana degil, herkese yarar..

CEVABINA KAVUSMUS HER SORU,, UZAYDAN BILE FARK EDILIR, ( kirmizi nokta yanip sönmesi misali )