1. Ticari bir firma iseniz .com alınmış ise .com.tr deneyin. .net .org filan biraz değersiz kalır firma için. Yok ticari bir firma değilseniz alanadı uzantısı çok önemli değildir.
2.3.4.5. Eğer istediğiniz alanadını bulamıyorsanız veya çoklu dilde bir hitabınız olacaksa; bu dillerde söylenmesi kolay, kulağa hoş gelen ama anlamsız harf topluluğu seçersiniz.
(mesela) hebelehübele.com boşta ve kimse almamış olsun
Her dilde söylenir, .com boştur, anlamsız ama kulağa hoş gelir, maskot gibi bir şey işte
BILGISAYAR , sorulan sorulardan cok uzak kacmissin. tesekkürler ilgin icin , zahmet edip. bir seyler yazmissin,
-----
Winstonblue sende sorulan sorulardan cok uzaksin..sen hic okumamissin sorulari.
EK OLARAK , bu tür sitelerdeki motorlar konusunada deginecek olursam ( tabiki seni hedef almadan )
zaten herkes asil bu hatayi yapiyor. Motorlarda sorgulatip.. sorgulattikdan sonra.. domaini almiyor.. sonra yada yarin alirim diyenlerde oluyordur.
dolayisi ile site sahibi , sitede sorgulanan-aranan isimler listesinden , dökümünden, bakarak,, register edilmemis özel güzel domainleri alip, register edip,
arama yapan kisi , o domaini muhakkak alacak yada almak zorunda kalacak,, düsüncesi ile REGISTER EDILIYOR. farkli fiyata satiliyor..
Akla gelmicek hic kimsenin isine yaramicak bir domain sorgulatmistim.
ertesi gün alinmisti.o domain. gecen yil. 60 dolarada bana satmisti , küfüre gerek yok ama. neyse,,
bunuda hatirlamadan gecemedim iste,,