Arkadaşlar başımda oldukça büyük bir dert var. Site taşımalarda oluşan türkçe karakter problemlerini ve çözümlerini az çok biliyoruz.

Sadecehosting de bir hosting paketim var müşterime ait ve süresi dolduğu için kendi sunucuma taşımak istiyorum. Destek bölümüne yazdım dosyaların yedeğini verdiler sunucuma çektim ve güzel bir şekilde açtım. İki tane de database im vardı. Bunlardan bir tanesinde joomla kurulu ötekisinde ise moodle scripti. verdikleri moodle yedeği ile sorunsuz olarak moodle çalıştı. Joomlaya geldiğinde ise türkçe karakter problemi hatasını verdi. Karakter setlerini felan herşeyi birebir ayarladım yine hatayı verdi. Bugün phpmyadmin de tablolara bakarken birşey dikkatimi çekti, tablolarda tüm harfler düzgün türkeçe karakterlerde hiç bir problem yok ama siteye baktığımızda hep türkçe karakterlerin yerinde ( ? ) soru işareti çıkıyor.

Herşeye rağmen manuel taşıyayım konuları kopyala yapıştır yapayım dedim. Bu sefer yine aynı değişen birşey yok. Kopyaladğım konularıda bozuyor.

Hadi dedim uzak sunucu ile sadecehosting e bağlayayım , benim sunucuda problem vardır dedim. uzak sunucu ile sadecehosting deki sql e bağladım yine aynı yine aynı.

işin içinden bir türlü çıkamadım başına gelen yada olay hakkında bilgisi olan varmıdır ?