AYYILDIZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
UnPooMKT,
Ben de inanırım ki: Dünyadaki en pahalı şey, insan emeğidir. Yalnız, bu sizin bakış açınızla alakalı bir durum. Yazılımcı olunca, yazılımcının, kullanıcı olunca kullanıcının yanında olunuyor. Bakış açısı da bulunulan yerle alakalı olunca, durum otomatikman arz-talep dengesine geliyor. Siz yazılımcıların ürünleri çok değerli olabilir, peki Zonguldak'ta kömür madenlerinde asgari ücretle canları pahasına çalışanların emekleri sizinkilerden daha mı değersiz? Ben yaptığınız işi dünyanın en önemli olayıymış gibi büyütmenizin yanlış olduğunu, sürümden kazanmak deyiminin aslında ne kadar mantıklı bir deyim olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa isterseniz 100 milyon dolar deyin yazdığınız programlara, alıcısı olmadıktan sonra sizin uçuk fiyatlarınızı kimse ciddiye almaz.
Elmas-Su Çelişmesi (The Diamond Water Paradox) diye bir ekonomi teorisi vardır. Şiddetle okumanızı tavsiye ederim. Doğada az bulunan şeyler, örneğin elmas, bu özelliği nedeniyle değerli kabul edilir. Lakin, çölde cebinde bir torba elmasla dolaşmaktansa, ki o bir torba elmasla belki küçük bir baraj bile kurabilirsiniz, bir pet şişe dolusu su daha çok önemlidir. Suyun ve elmasın değerlilik oranı, bulunduğu ortama ve zamana, daha doğrusu şarta göre değişir. Neticede insan su olmadan yaşayamaz.Elmas olsa da olur hayatında, olmasa da.
Bu kısa ekonomi bilgisinden çıkarmanız gereken ders: Siz ne kadar yaptığınız işi Mona Lisa isimli tablo, kendinizi de Leonardo Da Vinci sansanız, aslında insan hayatında çok gerekli olmayan bir bilgisayar sistemine kod yazıyorsunuz. Biraz insaflı olun. Hele ki şu ekonomik kriz döneminde, hakikaten insaflı olun.
Saygılarımla,

AYYILDIZ öncelikle seviyeli bir şekilde eleştirdiğin için sana çok teşekkür ederim. Mutlaka ki verdiğin örnekte asgari ücretle çalışanlarda var biliyoruz bunları. ben de belki TR de binlerce işe müracat ettim ama hakkım olanın altında düşündüğüm maaşlar olduğundan girip çalışmadım bunu ilk olarak belirtmek isterim arkadaşım.

Basit bir örneklede ben açıklayım ve bu olaı kapayalım isterseniz bence çok gereksiz olmaya başladı bunlar.

Şimdi düşünün benim altımda bir mercedes araba var ve diğer bir arkadaşta da Hacı Murat var ikisininde kaportaya 10cm bir çizik atın ve bunları aynı tamirciye götürün(!) yapılan işlemler her iki araba için de aynı (bunlara birebir şahidim) ve Hacı Murata 100 TL (Örnek bu fiyatlar) derken aynı işlem ve malzemeyi kullandığı Mercedes arabaya 700 TL (Buda örnek ama abartısızdır karşılaştırma!!!) diyor ve pazarlıksız bunları tahsil ediyor. (Hacı Murata hadi 80 olsun diyor bu arada...!)

Yukardaki basit bir örnekti ve aynı işlemdi tabi ki arada ki farka bir bakın lütfen. Şimdi bunları geçelim ve kendi işimize dönelim. Fırıncıya lütfen bi söylermisin bana yazdıklarını (Ekmek için) Sürüm olsun diye EKMEK fiyatını 0.80 den 0.10 indir daha mantıklı sürümden kazanırsın diye. (Birde sor eğer 0.10 olursa aynı kalite unu kullanacakmısın diye...!)

Daha örnekleri bol bol verebilirim sizlere hemde TR den örnekler olur bunlar. İki hakimi bir yana korsunuz ikiside aynı işi yapar (DEVLET İŞİ DİKKAT...!) birine 1000 TL maaş verilirken neden acaba diğerine 2500 TL verilir. Acaba sen bir firmada işçiyken (Hemde afbuyurun eş..k gibi çalışırken) 500 TL maaş alıyorsunuz da neden aynı firmada ustabaşı olunca (işin hafifliyor(!) dikkat et) 1500 TL alıyorsun. Hatta birde müdür oldunmu değmeyin keyfine maaş 3500 TL oldu çıktı.

Artı diyorum ve son noktayı koyuyorum. NEDEN BEDAVA YAPIP DAĞITTIĞIMIZ İŞLERDE SİZLER BUNLARA EMEK SARFETTİNİZ ALIN ŞU 300 TL YİDE BİR NEBZE OLSUN FAYDAMIZ OLSUN DEMİYORSUNUZ...!

Lütfen bunları bir göz önüne alında yapılan işlere ona göre hak verin. İş vardır 10 dakka sürer 1500 TL eder 1 AY sürer bedavaya gider UNUTMAYIN BUNLARI.

Kırdıysak AFFOLA