Ben herzaman minibüse binerim ancak 2 kere bindiğim bir minibüs şöförüne hayran kaldım... İnecek var dediğinde yavaşlar ve " inenlere müsade edelim der", Para uzatıldığında " teşekkür ederim, allah bereket versin" diyor... Genç bayanlara onların dilinde konuşur yani " mersi, teşekkür ederim" diyor.
Siz bunların hangi birini yapıyorsunuz.
- Allah bereket versin demeden alınan paranın bereketi kaçar ya da kaçmaz, onu sadece " Allah " bilir. Bana göre " Allah bereket versin " diyerek alınan para dahada bereketli olur.
Peki size şunu söyleyeyim;
sizin hiç önünüze para fırlattılar mı kardeş şuradan 3 kişi al bakam
usta şurdan 2 kişi kes bakam.
Yada otobüsün içerisinde koskocaman "DURAK HARİCİ İNMEK VE BİNMEK YASAKTIR" yazdığı halde o inmek için basılan düğmeyi içine gömen insanlarla karşılaştınız mı? o düğmeden elini hiç çekmeden basan ve aynı zamanda durak harici durmadınız diye o kadar afra tafra yediniz mi? 2 adım önce durakta duruyorsunuz adam inmiyor orada durağı geçiyorsun 10 metre adam inecem diyor böyle adamlarla karşılaştınız mı?
otobüsün en arka koltuğuna geçip koltukların üzerine aşkını yazanlarla,koltuk kılıflarını yırtanlarla,otobüs içerisinde çekirdek yiyenlerle karşılaştınız mı?
Yada hiç hayatınızda siz kocaman bir otobüs temizlediniz mi hemde hergün?
Durak harici durmazsın müşteriden azar işitirsin tafra yersin.Durak harici durursun TRAFİK CEZASI yersin
Sen böyle durumlarla karşılaştın mı?
Sabahın 7 sinde sıraya çıkıp Gece 23:00 a kadar direksiyon salladın mı?
eğer bunları yaşamadıysan burada minibüscüler hakkında otobüscüler hakkında lütfen yorum yapma! size verebileceğim son cevabımdır.
iyi akşamlar...