TeXaS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
site sattın 500 ytl diyelim,alanda düşüncek 450 versem ne olur 500 versem ne olur diye o zaman senin düşüncen ne olur ? Genel olarak değil demişsin senin ne özelliğin var ki ?

ayrıca okuyan herkezin başına gelir minisbüscülerin bazıları dikkat etmıyor bazılar dikkat ediyor yada farkında olmuyorlar bu durumda kaç kere başıma geldi ve bende senin gibi düşündüm zamanında ama yanlış bir düşünce.
Benim niyetim eleştiri yapmak değil Sadece biraz gülelim, biraz da anılarımızı anlatalım diye konu açtım

sogukkanli56 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar ben minübüsçü değilim ama özel halk otobüs şöför + muaviniyim.Bazı konularda haklısınız bazı konularda haksız.Adam 20 kuruş istemiş ama bu onun hakkı.Bizde polis+zabıta+şehit ailesi+ gazi+ gazi yakını+ özürlü + iett personeli vs ücretsiz taşıyoruz.Ama inanın günde en az 10 kişide param yok der bizde eyvallah deriz.Daha dün teyzenin biri evladım para yok üstümde ,dedim lafımı olur teyze buyur.Bunlar anlatılacak şeyler değil.sadece bir örnek.istanbulda yada diğer büyük şehirlerde taşımacılık gerçektende çok zor.yaklaşık 300 şöför olan durakta sigara içmeyen 5 kişi var desem iett personelinin %60 ı psikolojik destek alıyor desem
her işin zor yanı olduğu gibi bu iştede zorluk çok fazla.He bu arada bizde müzik yasak : daha önceden yasak değildi ozamanlar damar değilde gençlik takılırdık

edit ...

minübüsçülerin işleyiş biçimini anlatıyorum.
Mal sahibi çıkıyosa sorun yok kazandığı cebine.
şöför çalışıyorsa genelde 2 şöför çalışıyordur ..
derki : adam başı günde 200 ytl verin gerisi sizindir.Fazla kalırsa ALLAH bereket versin ama olurda çıkmazsa 200 ytl ozaman cepten..
Açıkca söylemek gerekirse;
Otobüscü'ler Minibüs'cülerden daha da berbat
Gözümün önünde muavin 25 kuruş için 20 TL'yi bozdu
25 Kuruş alsan ne olur almasan ne olur, sanki sen mi kazanıyorsun... Devletin cebine gidiyor

_ottomanempire_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana o parayı kazanmak kolay geliyor sanırım.
sen 20 kuruş eksik verdin. Günde kaç kişi biniyor o minibüslere?
Günde senin gibi 30 kişi vermese 20 kuruş bir günde 6 tl 30 günde 180 tl
Polis gelir ücret vermeden geçer arkaya,zabıta gelir aynı şekilde.30 yaşında adam gelir şuradan öğrenci alsana der. Bu adam ondan almayacak bundan almayacak ondan bundan eksik alacak sorması ayıptır bu adamın ev ihtiyacını kim karşılayacak? Onca emeğinin karşılığını kim verecek?
Allah bereket versin demeyen insanlar demişsin. Bir minibüse günde kaç kişi biniyor hepsine tek tek Allah bereket versin mi desin yoksa araç mı kullansın? Hem demiyor diye senin verdiğin paranın bereketi mi kaçtı yani?
Madem 20 kuruş eksik vermek istiyorsun adama öğrenci kimliğinle beraber uzatırsın ücreti o zaman 20 kuruş vermezsin.
Dipnot: Dayımın oğluda minibüscü ve bazen ihtiyaç olduğunda onun yerine ben sefere çıkıyorum ki Allah onlara sabır versin. O Çileyi çekmeyen(sen) bilemezsin o derdi.
Birkaç şeyin bilincinde değilsiniz, burada birşey demek istiyorum ancak yeri ve zamanı değil

Bende biliyorum; Grubca 10 kişinin bir minibüse binip sadece 3-4 kişinin para verdiğini...
Bende biliyorum; 20 kuruş vermeyip kızanları/ canın sağ olsun diyenleri...

Benim burada açıklamak istediğim sadece gülmekti ve böyle anılarımızı burada anlatmaktı . Oysa siz ciddiye aldınız

Bakın;
Ben herzaman minibüse binerim ancak 2 kere bindiğim bir minibüs şöförüne hayran kaldım... İnecek var dediğinde yavaşlar ve " inenlere müsade edelim der", Para uzatıldığında " teşekkür ederim, allah bereket versin" diyor... Genç bayanlara onların dilinde konuşur yani " mersi, teşekkür ederim" diyor.
Siz bunların hangi birini yapıyorsunuz.
- Allah bereket versin demeden alınan paranın bereketi kaçar ya da kaçmaz, onu sadece " Allah " bilir. Bana göre " Allah bereket versin " diyerek alınan para dahada bereketli olur.