Artık bu sizin bileceğiniz iş, daha fazla birşey söylemiyorum. Ama, hemen hemen hiçbir firma da artık sunucu kurulumundan para almıyor, o da ayrı bir mesele. Benim demek istediğim şey belliydi. Ortada harcadığınız bir emek olsa ücret isteyin sonuna kadar haklısınız, tasarımlarda böyle istediğiniz ücreti talep edebilirsiniz ama epp için ortada harcadığınız bir emek yok.

Yine de, istediğiniz ücreti talep etmekte özgürsünüz tabi ki. Ben sadece doğru olanı yapmanızı önerdim size, karar size kalmış. Türkiye'de internetin r10'dan geçip geçmemesi önemli değil, önemli olan dürüst çalışmaktır. r10 ya da başka biryerde takılıp da bu konularda bilgisi olmayan kitleye biz bol bol hizmet bedeli kitleriz işimiz bilgisiz adamlarla, onları kazıklayarak kazanıyoruz diyorsanız o sizin bileceğiniz iştir. Benim çevremde tanıdığım birçok bilgisiz kişiyi önüne gelen kazıklayabildiği kadar kazıklamış, adamlara biz ücret söyleyince şaşırıyorlar neden bu kadar ucuz diye. Üzülüyorum onlar için. Tabi ki kimse bunları bilmek/öğrenmek zorunda değil fakat bu kitleye kitleyelim mantığı yerine bu kitleye yardımcı olalım mantığıyla çalışırsanız etik olanı yapmış olursunuz. Benim bütün anlatmak istediğim şey bu.

Herneyse, ben demek istediklerimi açık bir şekilde söyledim, anlaşılmayan yer yok. İyi akşamlar..