@Bartuc

Sana neden laf söyleyeyim iyide ? Geçmiş etik değil diyorsun. Etik yada değil bu tartışılır. Benim ordaki laflarım etik kelimesiyle sahtekar hatta ******** kelimesini bir tutan insanlaradır. Bizim kazancımız ne olursa olsun kimsenin kazancıyla dalga geçmedik geçmeyizde. Benim orda anlatmak istediğim şey alan adından gelecek 2 TL' lik getiriye o kadar önem verecek birisi olmadığımızdır. "Domain ne onu bilmiyor" cümlesinden anlatmak istediğim şey ise; çevrenizde çok şahıs vardır. İnterneti google ve mynetten ibaret sanırlar ve kendilerinin bir web sayfası olmasını isterler. Çevremizin geniş olmasının yanısıra tasarım yazılım konusunda neredeyse % 70' lik oranı tavsiyelerle gelmiş bir müşteri portföyünden bahsediyoruz. Kurum için www.firmadi.com yapılmıştır kullanımdadır gerisi bize kalmıştır. Söylediğiniz gibi domain nedir bilmeyen müşterilerim dahi var. Bunlara ben domaini 100 $ diye söylemesinide bilirim. Fakat banka işlemleri vs. giderleri ekleyince mevcut kur + çok az miktarda kar payı alınır. Host işine gelince bir tasarımın en büyük özelliği tek olmasıdır. Gidip bir firmadan 25 TL verip almaktansa 100-175 TL aralığında en azından yazılım güvenliği sonsuz olan bir hostta değeri ne olursa olsun yayınlamak hepsine bedel olacaktır. Genel olarak tekrar söylüyorum, bir işleme hizmet bedeli biçildiği için kimse kimseye sahtekar diyemez.
Diyorsunuzki siz kaç kuruş veriyorsunuzda buna fiyat istiyorsunuz. Peki ben neden türk ticarete DNS değişikliği tr alan adına ek ücret ödüyorum. Onu geçtik sizde web tasarım yapıyorsunuz, web tasarım için kaç kuruş harcayabilirsiniz onuda açıklayalım;
- Microsoft Windows = 160 $
- Microsoft Ofis = 165 $
- Adobe Serisi = 1000 $
Toplamda 1500 $ harcadınız diyelim. 2500 TL + KDV vs. vs. en paşa 3000 TL gideriniz olur. Bu miktarı 2 veya 3 işte çıkarırsınız. 3 tasarımdan sonrasıda helal değildir o zaman ?