LeXMaS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana Bir Ekonomi Derside Benden Olsun......
"Adamın arabası bozulur tamirciye götürür Tamirci Sakin Bir Şekilde Arabayı inceler Motora Bakar Sonra Bir Vida Kutusu Getirir içinden bir vida seçer ve arabaya takar sonra araba çalışır. Adam Borcumuz Ne Diye Sorar ... Tamirci 100 Dolar Der .... Adam çok şaşır ve bir vide 1 dolar nasıl 100 dolar istersin der.... Sakin tamirci tebesssüm ederek vida 1 dolar hangi vidanın takılacağını Bilmem İse 99 Dolar Der...

Gelelim Çıkaracağımız derse demekki başkası için basit görünen birşey yada değersiz birşey yerinde kulanılınca çok değerli oluyor senin su-elmas teorin o yüzden yazılımcılar sanatçı olmasada bilgili... ve bu bilgiye istedikleri fiyatı biçebilirler eğer sanatçı değilde sıradan birşeyse KENDİN YAP...
LeXMaS,

Senin anlattığın bir hikaye, ekonomi dersi değil. Benim bahsettiğim Elmas Su Çelişmesi ise iktisat derslerinde okutulan bilimsel bir teori. Bana ekonomi dersi verecek bilgi birikimin olmadığı ortada. En azından bilmediğin konuda ahkam kesme. Ayrıca neyi kendimin yapıp, yapamayacağını bilirim. Bilgiye ve emeğe saygım olduğunu alışveriş yaptığı her arkadaşım bilir.

1 dolarlık vida üretip, satan mı çok para kazanır, "ben 99 dolarlık bilgi sahibiyim, bu vidanın nereye en çok takılacağını ben bilirim" diyen tamirci mi? Ben 1 dolarlık vida üretip, satan ve sürümden kazanan, kısacası üretenin kazanacağını savunuyorum. Tamirci, tüm küstahlığıyla 1 vidayı 99 dolara sıktığıyla övünürken, elin vida üreticisi 1 dolardan sattığı vidalarla o tamirci gibi binlercesini yanında çalıştırıyor.

Bill Gates bir tane Windows üretse ve ben bunu sadece bir kişiye 1 milyon dolara satıyorum dese şimdi dünyanın en zengin adamı olabilir miydi? Ben üretin, makul fiyatlarla satın diyorum. Anlaşıldı mı?

"Bilgisayar" gibi arkadaşlar ne demek istediğimi anlıyorlar, siz ısrarla anlamamak için uğraşıyorsunuz. Yazın, satın alalım. Bedava verin demiyoruz, önce üretin, sonra konuşun diyoruz. Maliyeti var, bilmem nesi var diye mazeret üreteceğinize, iş üretin iş.

Evrensoft örneğindeki gibi bir şeyler koyun ortaya. Biz de sizlerle gurur duyalım.

Son olarak, mesajlarım şahıslara yönelik olsa da kişisel değil. Tamamen yazılımcı arkadaşlaraın geneline hitaben. Hepinizin emeğine saygılıyım, alnınızın alın terinin karşılığını almanız gerekir ama önce alın terini görelim.

Saygılarımla,