iLLness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kastınız pagerank mi ?
Merhaba; hayır pagerank ile hiçbir şekilde ilgisi olmayan, sfır bir siteniz dahi olsa sarı bantta çıkabilirsiniz.

Örnek: Kalite Puanı = (TO) ben bir reklamveren olarak bilgisayar satışı yapıyorum ve satışımı sadece istanbul bölgesinde yapıyorum diğer illerde, satış yapmıyorum ve bir reklam oluşturuyorum.

Türkiye'nin Hizmet Veriyoruz
En Güzel ve cici şeyler burada!
Hemen Tıklayın Kazanın.
bilmemne.com

gibi reklam her zaman için yapıcak olduğum bilgisayar satışı reklamı için hiçbir şekilde uzaktan veya yakından bir alakası yoktur. Ve haliyle (KP) Kalite Puanımız düşük olur ve biz her nekadar 0,30 değil 1,50 yani 1,500 TL versek dahi reklamımız hiç bir şekilde sarı bant'ta çıkmaz, şuda vardır bu tarz reklamlar için google fiyatlarını yüksek tutar ve her zaman sizden (TO) Tıklama Oranı'nızın artılıması gerektiğini söyler, Maalesef google kazanırken biz ise dibe doğru gideriz.

Eğer ki, reklamımızı şu şekilde yaparsak,

İstanbul'un Her Yerine
Ekonomik Bilgisayar Servisi
Kaliteli Hizmet İçin Hemen Arayın!
bilmemne.com

Gibi bir reklam metnimiz satmış oldupumuz ürün veya içerikle alakalı olduğundan ve türkçe yazım veya karakterlere dikkat etmenizi öneririm iyi olmalıdır. Google bir reklam verenin herzaman kampanyasına bakar, eğer ki, reklam kampanynız iyi derecede yapılandırılmış ise, küçük bir bütçe ile sarı bant'a da çıkabilirsiniz.

Örneğin: bir reklam veren sizinle aynı içeriğe sahipse ve reklam kelimeleriniz de aynı ise

A Reklam veren "bilgisayar" (TO) Tıklama başı maliyeti: 0,50

B Reklam veren "bilgisayar" (TO) Tıklama başı maliyeti: 0,30

Siz 0,30 krş ödeme ile B reklam veren olun,

Diğeride 0,50 krş ödeme ile A Reklam veren

A Reklam Kampanyası:

Türkiye'nin Hizmet Veriyoruz
En Güzel ve cici şeyler burada!
Hemen Tıklayın Kazanın.
bilmemne.com

B Reklam Kampanyası:

İstanbul'un Her Yerine
Ekonomik Bilgisayar Servisi
Kaliteli Hizmet İçin Hemen Arayın!
bilmemne.com
gördüğünüz gibi (B) reklam veren'in reklam metni içerikle alaklı olduğu için hem kalite puanı yüksek olucaktır. Hemde 0,50 veren diğer reklam veren'in üstüne çıkmış olucaksınız.

Yüksek Kalite Puanı = Düşük Bütçe = Güzel Ziyaretçi
Düşük Kalite Puanı + Yüksek Maliyet + Az Ziyaretçi,

Teşekkürler.