Çok geçmiş olsun. Bu tür olaylar iyice artıyor. Fakat site yöneticileri bana bir kulak verirse belki bu olayların büyük bir kısmı ortadan kalkar.

Öncelikle satışı yapılacak sitenin url adresinin tinyurl tarzı url kısaltma siteleri ile konulması ( özellikle alıcılar için ) faydalı olacaktır. Sitenin el değiştirmesi vs bunlar biraz daha web ortamından gizli olmuş olur.

Gelelim nasıl bir önlem alınabilir. Sitesini satmak isteyen şahıs, sitesi ile ilgili belge döküman vs gibi SS olsun bunları kimi zaman bir yere yüklüyorlar ( imagehack ) , kimi zaman email ile gönderiyorlar, kimi zaman da msn üzerinden potansiyel alıcılara iletiyorlar.

Bunun yerine satış şablonu içine,

Satışa sunulan site uzantısı ile verilmek kaydı ile ( site folder içide );

- Gelir ve kazançlar ( SS, rar, zip, word , vs vs )
- R10 daki topik linki ( bu önemli , html sayfa olarak atılabilir yada yine SS olarak da eklenebilir)

örnekler
www.siteforum..com/gelir-temmuz.html
https://www.siteforum..com/R10-site-...teforum...html
şablon hazırlanabilir.

Dolayısı ile satışı yapmak isteyen kişinin öncelikle sitenin root una erişebilir olduğunu, vs sini pratik bir şekilde görme şansı olur. Eminim yukarıda ki basit bi kaç önlem bu tür sahtekarların en az %80 nini ortadan kaldıracaktır.

Bahsi konu olan site için o kişi ile ben de bugün almak üzere konuşuyordum. Fakat daha önce 2 defa bu tür olaya maruz kaldığım için kendisine bir resimvererek bunu yüklemesini istedim. Tamam dedikten sonra yaklaşık 10 dk ses çıkmadı. Ne oldu diye sorduğumda " musteri" nickli arkadaş ile konuşuyorum dedi. Aradan 5 dk geçtikten sonra sattım dedi.

Umarım yukarıda yazdıklarım dikkate alınarak ortamın biraz daha kontrol altında olduğu hissi herkese ( alıcı-satıcı-ziyaretçi) verilmiş olu.

Saygılar