Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
öncelikle söylediklerime değer verip, zamanını ayırıp bu kadar uzun bir cevap yazdığın için .teşekür ederim. Ama ne yazık ki söylediklerimin büyük oğunluğunu yanlış anlamışsın abicim. Ben piyasaya asp.net ile girmedim pascal ile girdim assembly ile devam ettim asp.net tamamen şartlar gereği gelmiş bir dildir. Yani demek istiyorum ki beni asp.net öğrenmiş göktn inme bir dil öğrenmiş de konuşuyor olarak düşünme. Açık kaynak koda karşıyım diye bahsettiğim paragrafımı...
Benim en büyük sıkıntım, piyasada kod yazmasını bilmeyip de webmasterım diyenler. oturup da bişey geliştiremiyoruz yen ibirşeyler üretemiyoruz. Çünkü üreticek vaktimiz yok. Hazır portal yapanlarla aynı zamanda sıfırdan bişiler yazmaya çalışıyoruz.
paragrafındansonra yazdım. Çünkü açık kaynak koda sırf şu günkü hale geldiği için karşıyım . Toplum armut piş ağzıma düş mantığyla hareket ettiği için kızgınım. php ya da asp.net domain lisanslama yapılsın birileri dll leri kırsın buna kızmam bu bir gelişmedir. İşte ben bunları vurgulamak istedim. son paragrafımdada söylediklerime saçma diyenler derken kastım lisanslı ürün kullanmayanlara değil hazır portal kullanıp 50 liraya site yapan kod yazmaktan çakmayan ve bu yazıdan sonra böyle düşünmeye devam edicek olanlaradır.
Sizinde söylediğiniz gibi 50 liraya yapanla 500 lirayla yapanın farkı vardır. Ben yazımda demek istedim ki herkes 500 liralık iş yapsın değerini ortaya koysun. bu yazıdan pay çıkarmayan insanlar 50 liraya foruma post atsınlar. 500 liraya iş yapanların farkı ortaya çıksın.
Ben Tr' den proje çıkmamasından bahsettim. Neden çünkü Tr de altyapı gelişmiş değil. Birşeyin gelişmesi için şartların onu zorlaması gerekir. Bizim ülkemizde sıfırdan kod yazabilen ÜRETKEN insanlar yok. Tr ye alt yapı gelirse neler olucağından da bahsettim. tr de wordpress forum ya da ne biliyim tube tarzı proje yazmakproje değildir . Sıfırdan bişiler üretmeyi söylüyorum. Arge olarak çalışmayı. google ilk çıktığnda nasıl hit alıcam abi ben mi dedi sanıyorsunuz. Ya da youtube ilk çıktığında böyle bir korkusu mu vardı. Neyse ek olarak bilginin sahibinin olmayacağından bahsetmişsin. Aksini söylemedim zaten, hatta sizin şu kıl olduğunuz microsoft bile mvp ödülü vermek için ne kadar bilgiyi dağıttığına bakıyor
Bende senin gibi bilginin sahibinin olmaması gerektiine inanıyorum. Ama kalkıpta bilgiyi öğretmek yerine hazır yapılmışını verirsen. Php öğretmek yerine hazır forum hazır portal verirsen. O senin bahsettiğin pantolonculardan bi farkın kalmaz. Bende bilgiyi paylaşmaktan yanayım ama nasıl yapıldığını paylaşmaktan yanayım Hazır yapılanını vermekten yana değil. Bugün söylemek istediklerimi tam olarak anlatamıyorum umarım bu postumda yanlış anlaşılmalar giderilmiştir.