Benim en büyük sıkıntım, piyasada kod yazmasını bilmeyip de webmasterım diyenler. oturup da bişey geliştiremiyoruz yen ibirşeyler üretemiyoruz. Çünkü üreticek vaktimiz yok. Hazır portal yapanlarla aynı zamanda sıfırdan bişiler yazmaya çalışıyoruz.
Aranızda sevenlerde vardır, onlar kusura bakmasın ama işte linux- açık kaynak kod mantığını bu yüzden sevmiyorum. Ne oldu kodlar açık oldu ekmek yiyemiyorum çok mu güzel. Şahsen microsoft asp.net ci olarak hiçbiryerim açıkta kalmasın diyorum. Yazdığım scriptlerde kodlarımı dll olarak gönderiyorum benden başkası düzenleyemiyor. Ama işimi sağlam yapıyorum piyasanın içine etmiyorum kimse benim yazdığım domain licenceyi kıramıyor. Kimse benim yazdığım scripti kırıpda bilmemne scripti diye millete yedirmiyor.
Ben bu konuyu açtığımda böyle bir oda olamayacağını biliyordum. Ama insanların biraz gözü açılsın diye açtım konuyu. Statümüz resmen yerlerde, firma demeye bin şahit gerek dediğiniz insanlar artık sizi beğenmiyor.
Bakın ben bir dönem için aranızdayım kendimden çok sizler için bu sitemim. Bencil olsam amaan banane ben böylr düşük fiyat verenler olmasa kalite farkımı nasıl göstericem onlarda olsunda benim farkım anlaşılsın derdim. Ama hayır öyle düşünmüyorum. Çok değil bundan 3-4 ay öncesinde beni havaalanlarıdna karşılıyorlardı. Dünyada isim yapmış bir firmada + Türkiyenin sayılı holdinglerinden birininin 3 firmasında yazılım uzmanı olarak çalıştım. Firmaların değil holdingin elemanı olan nadir çalışanlardandım. Şu anda teyzenizin ninenizin bile bileceği firma patronları tarafından aranıldım. üstüne üstlük seo meo bilmem dmoz u bu forumda öğrendim . Sadece yazılımım kuvvetlidir. Demek istediğim 50tl 100tl gibi fiyatlara talim edeceğinize kendinizi geliştirin bişeyleri sıfırdan yazın itibarınızı arttırın. Yarın öbürsü gün evleniceksiniz. Domain mi satacaksınız? yoksa 50 tl ye site yapıp eşinize mi bakacaksınız? Yoksa bu web işinde para yok diyip yıllardır yaptığınız işi bırakıp gidip bi yerde güvenlikgörevlisi olarak mı çalışacaksınız?
Verdiğiniz zarar sadece kendinize zannediyorsunuz. Halbuki bir düşünün Tr de internet çıkışlarına. Tr de hosting fiyatlarına bandwidth fiyatlarına. Tr den neden hiç proje çıkmıyor?. Bir arkadaşımız bu konuyla ilgili makale yazmış bu forumda onu okuyun(https://www.r10.net/webmaster-genel-k...-tartisma.html) Tr de imkanların ne kadar az olduğundan bahsediyor. Bana göre sadece bir kaçını sıralamış. Tr de o imkanlar neden olsun ki tr de hepi topu kaç yazılım umzanı var?. Tr de arge ile uğraşabilecek kaç adam var? Tr de internetin nasıl kulanıldığı kendisine webmasterım diyen adamların ne yapabildikleri ortada. Daha fazlasına ihtiyaç yok. Adamlar getirseler bütün imkanları ne olucağını hemen söyliim. Herkes hd kalitesinde youtube açmaya başlar . Herkes rapid tarzı site yapmaya başlar. Daha fazlası olmaz . Her bokun çakmasını yapar otururuz.
Son söyleyeceklerim; kendisine saygısı olan, toplumda itibar isteyen, ileride evlenincede bu mesleği yapmak isteyenler söylediklerimi düşünsün. Bu yazıyı saçma bulanlar da olucaktır. Onlar da olsun zaten ki saçma bulmayanların kalitesi belli olsun .