Benim bir sanal mağazam var, siteme girenler mal aldığım firmaları benim bayim sanıyorlar.
Web sitesi tam da böyle bir şey. Özellikle müşteri ile doğrudan temas etmeyen hizmet sektörlerinde web sitesi demek etiket demek fiyaka demek güvenirlik demek.
Bir gün bizim milletimiz bunu anladığında web sitesinden beklentiler de artacaktır. Bu tamamen bir görgü işidir, bir kültür işidir, bir birikim işidir.
Bakın çevrenize 4 duvar tuğla dizip içine ev diye giren bir milletiz. Odun gibi beton binalar dikip değil üzerine bir iki nakış işleme süs yaptırmayı çoğu zaman izolasyonunu, hatta tuğla üzerine kalın sıvasını yaptırmayan bir milletiz.
Bu bir estetik kültür işidir. İnsanların gelir düzeyi eğitim düzeyi, görgü düzeyi arttıkça web site işleri de düzelir.
Nasıl televizyonda bir tek yemek programı ile Türkiye top yekün sofra adabını öğrenmeye başladıysa, kuru fasulye pilavı aşıp gurme olmaya özeniyorlarsa bir süre sonra web sitesi ve diğer tüm görsel grafik konularda beğeni düzeyi yükselecektir.
Ama o zamana kadar hiç bir görsel zevke sahip olmayan, kendi dilini doğru düzgün konuşamayan adamlar 50 liralık web sitesini nimetten saymaya devam edecekler.
Siz fiyatı yükseltseniz de farketmez bu piyasada hep düşük kalite ucuz iş yapanlar ile düşük kalite ucuz iş isteyenler olacaktır.
saygılar