gizmo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ram kaynaklı olabileceği gibi Hard Disk kaynaklıda olabilir. Hard disk'in içinde CD benzeri demir verilerin yazıldığı parça hasar görmüş olabilir. Hasar gören noktaya kadar işlemini yapıyor sonra takılıyor olabilir. Tabii bunu deneme yanılma yöntemiyle anlayabilirsin. Öncelikle Ram değiştir dene sonra Hard Disk'i başka bir bilgisayarda biçimlendir tak dene. Eğer biçimlendirmede işe yaramazsa başka bir hard disk'le deneme yapabilirsin.

Ram bir tarafı uzun, bir tarafı kısa olmasıyla anlaşılmaz. Zaten bütün ram'ler böyledir. Yanlış takılmasın diye her zaman bir tarafı uzun bir tarafı kısadır. Ana kart modelin ne ise web sitesinden uyumlu ram'lere bakabilirsin. Yada eski ram'in üstünde yazması lazım (DDR1 - DDR2 gibi.)

* Konu yanlış yerde sanırım, donanım bölümünde olması gerekiyordu.
Hard disk'le alakalı olmadığından eminim. Bazen formatın başında, bazen sonunda takılıyor. RAM'in dediğim şekilde seçilebileceğinden eminim. Çünkü başka bir bilgisayardan RAM alıp getirdim, onu takmaya çalıştım fakat iki tarafın uzunluğu birbirine eşit olduğundan olmadı. RAM benim slot girişine büyük geldi, bu da benim dediğimi onaylamaktadır zaten.