Öncelikle n95 8gb ve iphone kullandım, tüm yazılarıda üşenmeden okudum

Benim tercihim tabiiki Nokia dan yana oldu. Tek tek cevap vermek istemiyorum ama HolyBoy kardeşim daha önce hiç nokia N serisi kullanmamışa benziyorsun

Bu saydığın özelliklerin tamamı nokia N serisinde mevcut (n95+ modellerde) nokia programsal ve donanımsal olarak herkesinde bildiği gibi iphone yi katlar. Ancak yiğidi öldür hakkını yeme tabiiki.

İphone genel olarak MAC yapımı olduğundan nokia ya göre çok daha kısıtlı hareket kabiliyetine sahip bir cihaz. Ama müzik, görsellik ve kullanım açısından çok başarılı bir cihaz. Özellikle benim en çok hoşuma giden yanı tabiiki Büyük ekranı + çözünürlük kalitesi ve dokunmatik ekranın tepkime süresi. Nokia da açık konuşmak gerekirse bunlar tabiiki yok.

Nokia, iphone a göre görüntü ve boyut açısından zayıf kalıyor.
Onun haricinde nokia tam bir multimedia canavarı. Mail, film,müzik, MSN ve onlarca çeşit web browser a sahip yazılımlarıyla Symbian herzaman önde.

Oyun olayına gelince, biliyorsunuz yeni nesil N serisi telefonlarda NGAGE oyunları oynanabiliyor. Ngage oyunları hiç oynamadıysanız mutlaka deneyip görün. Ben telde çok oyun oynayan birisi değilim. Eğer cep telefonunuzu

1- Telefonla konuşmak
2- SMS
3- Voip
4- Fotoğraf ve video çekimi (N95 8gb de gerçekten mükemmel resimler ve videolar çekebiliyorsunuz isteyen olursa örnek 1-2 tane upload edebilirim)
5- İnterneten maillerinize bakmak ve ufak tefek bilgi almak (fazlasını açıkçası kullanmıyorum. Cihaz ne olursa olsun Laptop ımın yerine geçemez)
6- radio dinlemek ve muzik dinlemek
7- Bluetooth la pc den nete bağlanabilmek (çok kullanıyorum)
8- GPS sistemini kullanmak. (Garmin sayesinde çok rahat ve çok hızlı + ücretsiz)

Eğer bunları yaparım fazlası bana gerekmez derseniz tabiiki Nokia N95 yada n96 almanızı öneririm.