Sonucu çok merak ediyorum (scripti söylendiği gibi faturasız ise) bu kullanıcıya sattıklarını, sattılarsa neden fatura kesmediklerini kanuın öndünde nasıl açıklayacaklar.. v.s v.s.. Bu tür sözleşmeler yasal olarak geçerliliğini yine yasal belgelerden alırlar zira.. Ben sözleşme yaptım falan filanla olmuyor bu işler..
Markalar Kanunu’ na göre başka bir firmanın tescilli markasını ancak ve ancak O MARKA SAHİBİ FİRMA İLE SİZİN ARANIZDA NOTER TASDİKLİ LİSANS SÖZLEŞMESİ (yani kabaca, yasal olarak marka sahibi firma markasının kullanım iznini size vermiş olacak) YAPMANIZ HALİNDE MÜMKÜNÜDÜR. BU YASAL YOLDUR.
Eğer yaptığınız sözleşmede TESCİL ettirdiğiniz bir script var ise, ve notere dayalı bir sözleşme yaptırdıysanız ve FATURA ya dayanırsa sorun yok..
Ancak mağdur edildiğini söyleyen kişiye fatura kesmediyseniz, ayrıca düz kağıda TESCİLİ BİLE OLMAYAN ÜRÜNÜ yaptıysanız melkam olarak başınız feci olarak dertte demektir..
Herşeyi bırakın, sözleşme geçerli bile olsa Fatura kesmediğiniz için ciddi bir yaptırıma uğrayacaksınız demektir..
O nedenle tüm Script Satıcısıyım diyenlere diyorum ki, Scriptinizin Patentini alın, tescilini yaptırın ve notere dayalı sözleşmeler yapın.