digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu 15-20 yaşında hayata ciddiyetsiz bakan çocukları anlamıyorum.
Kardeşim size bir tazminat davası açarlar geleceğiniz kararır.
Değer mi böyle bir riske?

Mp3 sitesi yerine açın daha doğru düzgün telifsiz içeriği olan siteler. Ne kazanırsın mp3 sitesinden aylık gelirin o riski almaya değer mi?
Hem ceza almasanız bile hakkınızda açılan dava ile uğraşırsınız. Ailenizin yakınlarınızın karşısında ne duruma düşersiniz? Mahkeme açılırsa bir de avukat tutarsınız, sadece avukat ve mahkeme masrafları bile ciğerinize oturur.

Böyle ben yapıyorum bir şey olmuyor diyenlere söylüyorum. Her gün kırmızı ışıkta geçersin bir şey olmaz. Bir gün şansın iyi gitmez bir şey olur, ondan sonra da dönüşü olmaz...
Aslında yaşla pek de alakası yok gibi digiklan. Henüz 18 yaşındayım, bir kaç sene önce mp3 sitesi de açtım, ama olanları gördükçe tırstım. Bir müsibet bin nasihattan iyidir derler ya, çok doğru söylüyorlar. Allah'a şükür henüz başıma birşey gelmedi, telif hakkı içeren hiç bir site de kurmuyorum artık. Doğruyu bulduğuma da çok sevindim. Bu Dünya'da başımıza birşey gelmese bile, öteki Dünya'da başımıza gelir.

Mesela bir programı ben parayla satın alırken, sen internetten bulduğun seriali girerek programı ücretsiz kullanıyorsun. Ben sana hakkımı helal etmem. Ayrıca illegal bir işlem yaptıysan elbet yakayı ele verirsin.