Ben sanal pos kullanıyorum 2 bankadan. Direk kendim ilgilenmiyorum muhasebe ve banka işlemleri ile ama bildiğim kadarı ile 2 bankada da ilk başvuru ücretleri dışında 3 aylık ya da aylık işlem kotalarını doldurmamanız halinde ekstra ücret talep ediliyor. Bu normal dükkana verilen pos cihazları için de geçerli bir kota zaten.

Ayrıca blokajlarımız 45 gün değil 29 gün. Sürekli iş yapan mağazalar için paypal daha pahalıya gelir sizin söylediğiniz ufak tutarlar ile nadir işlem yapanlar içindir sanırım.

Paypalın asıl avantajı KDV. Eğer fatura kesmek istemiyorsanız veya kdv siz indirimle satış yapmak istiyorsanız (ki mal satıyorsanız risklidir) paypal avantaj sağlar, kredi kartına kuruşu kuruşuna fatura kesmek zorundasınız.

Ama paypal ile alıcı satışı ödemesi yasal olarak gösterilemez. Yani paypaldan paranın geri çekilmesi durumunda veya yasal uyuşmazlıklar noktasında Türkiye'de firma olarak bulunmayan yöntemleri delil olarak kullanamayabilirsiniz. Çünkü paypal Türkiye'de faaliyet göstermeyen bir ödeme sistemidir.